Blant en rekke bedrifter i Hamar kulturhus onsdag kveld fikk Luisa Arango utdelt prisen Månedens bedrift av NHO Innlandet.

– Dette stimulerer virkelig til å fortsette det harde arbeidet. Jeg er så takknemlig og ydmyk som får lov til å holde på med det jeg brenner for. Dessuten er dette med på å sette Flisa på kartet - for entreprenørskap og mote, sa 31-åringen fra Åsnes til Isolør.no i går kveld.

Månedens bedrift i NHO Innlandet har som mål å premiere hardt arbeid og å vise mangfoldet av alle bedriftene i Hedmark og Oppland. Rådgiver i NHO, Linn Alicia Slora Kristiansen, mener Arango er et forbilde for unge gründere.

– Samfunnet er helt avhengig av jobbskapere i fremtiden. Luisa er et godt eksempel på at det er fullt mulig å komme til Norge, lære seg språket, starte egen bedrift, realisere drømmer og bidra til et godt samfunn, sier Kristiansen i en pressemelding.

Hun brenner for lokal næringsutvikling og vil inspirere til flere grundere fra Innlandet, mener Kristiansen.

– Luisa har et stort hjerte for sitt lokale hjemsted, Flisa, og er aktiv både som bedriftsleder og politiker. Luisa har et brennende engasjement, og ser muligheter både lokalt og globalt. Hun er derfor et utmerket eksempel på en aktiv, ung gründer som bidrar til å skape muligheter for seg selv og andre.

SOLGT sko til tusen

I 2013 startet hun bedriften Tag your shoes. Luisa er kreativ sjef, partner og grunnlegger av bedriften. Visjonen til Tagyourshoes er å bruke skoene de lager som et verktøy for å skape en positiv innvirkning i verden.

Dette er grunnen til at alle Tagyourshoes par kommer med en "act of kindness" som skal inspirere folk til å gjøre gode gjerninger. I fjor hadde bedriften en omsetning på 1,1 millioner kroner og har i løpet av leveperioden solgt over 5500 par sko. Utenom Luisa har bedriften i dag to deltidsansatte.

– Vi er bra lokalisert på Flisa, her skiller vi oss ut. Likevel er vi avhengig av å samarbeide med andre aktører. NHO Innlandet har et stort nettverk med bedrifter, og kan hjelpe oss til å knytte nettverk med flere unge gründere, sier Luisa i pressemeldinga.

Siden oppstart i 2013 har Tag your shoes hatt et "showroom" i Solør Næringshage. I løpet av årene har hun hatt flere popup-butikker og stands på Flisa, med stor suksess.

Nå i høst åpnet hun egen butikk i Kaffegata, og deler lokaler sammen med venninna Emilie Nohr Kokkin i Solør Naprapati.