– Det er egentlig en drøm jeg ikke visste at jeg hadde. På skoene våre henger det en tag med en oppfordring til å gjøre noe positivt, så i skikkelig Tag your shoes-ånd: Kundene våre trenger en feiring, så hvorfor ikke feire det i hjertet av Flisa, sier gründer, designer og eier bak Tag your shoes.

Nå er Luisa Arango klar for å stå på egne bein. På Høstfesten på lørdag åpner Tag your shoes-butikk i Kaffegata.

FRA SPØK TIL VIRKELIGHET

Det hele er egentlig en tilfeldighet.

– For et par måneder siden møtte jeg venninna mi, Emilie Nohr Kokkin på butikken, hun er naprapat. Jeg hadde gått forbi lokalet i Kaffegata og hadde sett det var ledig, og tulla med at nå kan vi starte butikk sammen.

Og i høst har spøken blitt til virkelighet. I lokalet ved siden av Friske Fjes åpner Tag your shoes og Solør Naprapati.

– Det er helt perfekt for to bedrifter som vi satse, så det var en mulighet vi bare måtte gripe der og da. Det er helt perfekt - å gå inn i et samarbeid med en man stoler 100 prosent på. Det blir som et ekteskap, smiler Arango.

Siden oppstart i 2013 har Tag your shoes hatt et "showroom" i Solør næringshage. I løpet av årene har hun hatt flere popup-butikker og stands på Flisa, med stor suksess.

VIL INSPIRERE

Hovedfokuset skal fortsatt være netthandel, men skal ha vanlige åpningstider i butikken, som også blir hennes kontor. Hun ønsker at stedet skal bli et inspirerende sted - ikke bare et sted hvor man kjøper sko eller vesker.

Blant annet håper hun å arrangere events og temakvelder etter hvert.

– Jeg ønsker å inspirere folk til å skape noe og være kreative. Drømmen er om stedet blir et slags hang-out hvor folk kommer og slår av en prat, deler ideer eller bare tar seg en kaffe, smiler Arango, som med røtter fra Colombia selvfølgelig har skaffet seg skikkelig kaffe; Balke kaffe som drives av colombianske Andrea Balke.

– Det å åpne butikk ser jeg på som en naturlig utvikling i en bedrift. Den som intet våger, intet vinner.