Over hele distriktet popper Bua opp, en nasjonal forening som jobber for at barn og unge skal få mulighet til å prøve flere og mer varierte aktiviteter.

Grue kommune er intet unntak. Nå snekres det, males det og rives nede i kjelleren i rådhuset på Kirkenær for å gjøre klart til åpningen 1. november.

Her kan du snart låne sport- og fritidsutstyr helt gratis.

– Vi håper dette vil få enda flere ut i naturen og til å være aktive, sier byggmester Einar Korbøl, som har fått ansvaret for å sette i stand Bua.

– Dessuten er det mye sports- og fritidsutstyr som er dyrt, så dette sparer både lommeboka og miljøet - skulle du eller ungen din for eksempel vokse ut av skiskoa eller skøytene, så kan du låne det gratis her i stedet.

FÅTT PENGER LOKALT

Grue kommune har søkt og fått til sammen 170.000 kroner fra blant annet lokale bedrifter, Barne-, ungdoms- og familiedirektoratet og Sparebankstiftelsen, forteller Bua-koordinator Anne Grete Bråten

– Det er mye utstyr som skal på plass til åpningen, men dette blir knallbra. Med Bua kan absolutt alle få nyte av naturens goder og være ute i frisk luft.

Foreløpig åpningstid er hver tirsdag og torsdag fra klokka 16:00-18:00.

I de to andre Solør-kommunene åpnet Bua i Åsnes i februar, mens Våler åpnet sin i august.