Flinke dugnadshjelpere har med god hjelp av pengegaven de fikk fra Begravelsesbyrået Kordahl & Toverud, denne uka laget skiløype av kunstsnø på idrettsplassen i Våler stadion.
Begravelsesbyrået Kordahl & Toverud ga bort 15.000 kroner til de som kjører skiløyper i Våler og Åsnes, og nå har det blitt skiløyper på idrettsplassen i Våler sentrum, med blant annet hjelp av disse pengene og gode dugnadshjelpere.
Terje Urdahl er en av de trofaste løypekjørerne på løypemaskinen som idrettslaget eier, og han var i full sving sammen med elever fra anleggslinja på Solør Videregående skole på Braskereidfoss denne uka:
– Vi har brukt snøkanonen som Solør ski eier, den har gått nesten døgnet rundt i flere dager, for å produsere nok snø til denne løypa. Løypa er på rundt 800 meter, og vi har en tykkelse på 40-50 centimeter, så løypa skal tåle noen varmegrader. Minker det litt, så har vi fortsatt igjen litt kunstsnø som vi kan supplere med. Det er også lys rundt hele løypa, så her kan de gå på kveldstid også, sier Urdahl.
mange frivillige
Selv om Terje Urdahl er en av de som legger ned flest timer, er han ikke alene:
– Jeg vil takke Solør videregående for hjelpa, de har da kjørt ut kunstsnøen, og det er vel mellom 2.000 og 2.500 kubikk med snø vi har produsert. Urdahl maskin har også bidratt med maskiner og hjelp, og mange har bidratt med dugnadshjelp ellers også. Løypa ligger jo i et perfekt område med barneskolen, barnehagen og ungdomsskolen rett i nærheten, forteller Urdahl.
Det er noen timer med jobb som ligger bak:
– Vi startet på mandag, og holdt på hele dagen, det samme blir det i dag også – så det går nok med et par dager med jobb. Vi har vært i dialog med skolene også, og de er veldig godt fornøyd med dette tiltaket, de kan jo nesten bare gå rett ut i løypa fra skolen. I tillegg kommer jo lysløypa fra Haslemoen ned til Vålersenteret, så da kan de bare forlenge turen ut i lysløypa til Haslemoen og Spulsåsen. Det er ganske gode forhold der også, med natursnø – vi har ikke kjørt ut kunstsnø der i år, sier Urdahl.
FOLKEHELSE OG BOLYST
Det snakkes mye om folkehelse og bolyst i kommunene:
– Her er det mange frivillige som stiller opp, både her med denne løypa nå og med løyper både på Haslemoen og Blåenga, da kan vi snakke om både folkehelse og bolyst. De frivillige stiller opp dag etter dag, natt etter natt. Men jeg må si jeg er litt skeptisk etter hvert, når vår generasjon blir borte, om det er noen som tar over etter oss som frivillige. Dugnadsånden blir dessverre mer og mer fraværende, sier Urdahl.
Løypa på rundt 800 meter, er både kupert og tilrettelagt for begge stilarter, så her er det alle muligheter, midt i Våler sentrum.