Fredag var det styremøte i Finnskogen Natur & kulturpark på Skogen (tidligere Dæsbekken). Natur og kulturparken, som er nummer fem av sitt slag i Norge, er i stadig utvikling. – Det er spennende tider på Finnskogen, sier Herdis Bragelien.
Finnskogen Natur & kulturpark har som mål å få med 20 partnere fra organisasjoner og næringsliv innen årsmøtet i mai. Fredag hadde natur og kulturparken styremøte på Skogen (tidligere Dæsbekken), og det var et optimistisk styre som møttes.
Det ultimate målet til parken er få Finnskogen på verdensarvlisten.
– Det er spennende tider på Finnskogen nå. I sommer fyller Finnskogleden 25 år, det er Skandinavisk skogfinsk konferanse i Søre Trysil og på Skogen arrangeres for første gang Trestokkfestivalen, sier Herdis Bragelien, som er daglig leder på norsk side i det svensk/norske samarbeidet.
På møtet orienterte Kristian Bjørnstad, leder i Norske parker, også kort om Finnskogen applikasjon for smarttelefoner. Dette er et spennende verktøy som vil fungere som guider for turister som ønsker å få oversikt over alle mulighetene Finnskogen kan by på.
– Se for deg Google maps for Finnskogen, med punkter for alle overnattingssteder, turistattraksjoner, historiske steder også videre. Det vil tilgjengeliggjøre alt vi kan by på til mange nye turister, sa Bjørnstad.
Vil skape arbeidsplasser
Kristian Botten Pedersen er Åsnes sin representant i styret. Han er overbevist om at parken er rett vei for å skape mer aktivitet og arbeidsplasser i Solør.
– Vi må benytte merkevaren Finnskogen og de mulighetene som ligger i nye trender. Både nasjonalt og internasjonalt ønsker vi å bruke feriene til mer enn bare å slappe av på en strand. Naturopplevelser og personlig utvikling er fokus for mange som planlegger sommerferiene sine. Vi bor midt i smørøyet, og mange nye spennende næringer er på vei opp og frem i Åsnes, som klatreparken og tretopphyttene i Gjesåsen er eksempler på, sier Botten Pedersen.
Kristian understreker også at vi må enda flinkere til å se muligheter som finnes foran nesetippen vår.
– Området vårt har blitt mye omtalt i media den siste tiden på grunn av rovdyrdebatten. Tenk om bare en brøkdel av alle som har uttalt seg positive til ulv den siste tiden legger en langhelg til deler av Finnskogleden i sommer, sier han.