Reiseekspertene i ekspertpanelet til Aftenposten har valgt ut 12 steder du bør reise til i 2018. Det er mange eksotiske reisemål, som Minsk i Hviterussland og Petra i Jordan. I dette selskapet mener også ekspertene at Finnskogleden er et sted du bør reise til og oppleve i 2018.
Helge Baardseth i Aftenposten mener at vi ofte blir litt blinde på kortreisemål.
– Finnskogleden er et av «kortreisemålene» vi bør åpne øyene for. 24 mil med merket sti som slynger seg gjennom skogterrenget, av og til er du i Norge, men like etterpå i Sverige. Fra Morokulien i sør til Trysil i nord. Lett, fint terreng å gå i, overnatting i skogskoier og turistforeningshytter – eller i telt. Fiskestang hører med. Mye flott natur, men også interessant kultur, ikke minst om folkene som satte navn på dette reisemålet, skriver Baardseth i ekspertpanelet for Aftenposten.
– glad for markedsføringen i aftenposten
Finnskogleden er 24 mil lang og strekker seg fra Morokulien i Eidskog til Søre Osen i Trysil. Den går i grenseområdet fra Eidskog i sør til Trysil i nord, mellom Glomma i Norge og Klarälven i Sverige.
Daglig leder i DNT Finnskogen og omegn, Lene Sætaberget, er glad for den markedsføringen Finnskogleden nå får.
– Vi er selvfølgelig veldig glade for at Aftenposten trekker fram Finnskogleden, som et av 12 reisetips for neste år. Vi er helt enige at Finnskogleden er en av de 12 plassen i verden man bør besøke, og spesielt moro er det jo og bli sidestilt med Salomonøyene, Equador og Petra i Jordan! Det sier en del om mystikken, naturen og villskapen som er på Finnskogen. Finnskogen er en urørt perle! sier Sætaberget.
flere har allerede henvendt seg
Det har allerede kommet flere henvendelser fra reiseglade folk som vil vite mer om Finnskogleden. Nå er det viktig for DNT Finnskogen og omegn at de får dratt mest mulig nytte av denne markedsføringen.
– Ja, vi har allerede snakket om hvordan vi skal legge til rette for å finne fram. Mange er opptatt av å kunne bruke offentlig transport, og det er ikke så enkelt på Finnskogen. Det er mulig på en del etapper, så vi jobber for å gjøre det litt enklere å finne fram på både norsk og svensk side. Det er også en såpass lang tur, hvis du skal gå hele Finnskogleden, så hvor kan du spise og overnatte underveis? Dette står jo beskrevet i heftet vi ga ut om Finnskogleden tidligere i år, og vi jobber sammen med mange reiselivsaktører langs Finnskogleden, sier Sætaberget.
For de som ikke har Finnskogleden-heftet, finnes det også mye informasjon på ut.no eller man kan sende en epost til DNT Finnskogen og omegn (finnskogen@dnt.no) hvis man har spesifikke spørsmål.
– Dette gir oss en gylden mulighet til å vise fram Finnskogen, og vi i DNT ønsker jo at folk bruker både hyttene våre og stiene vi merker. For alle lokale aktører betyr det mye med økt turisme, så dette ser vi på som en kjempemulighet! forteller Sætaberget.
anbefaler finnskogleden-heftet
Mange er allerede i gang med planlegging av tursesongen for neste sommer.
– Jeg forventer flere henvendelser utover vinteren og våren. Heftet om Finnskogleden kan du bestille og få sendt hjem, og du kan sitte og bla i det og planlegge turer. Heftet er også til salgs på Sport1 i Elverum, Gårdsmatutsalget på Flisa, Sport1 på Kirkenær, på Kongsvinger og Eidskog, fortsetter hun.
Det kan fort bli stor trafikk på Finnskogleden neste år nå da?
– Ja, jeg håper det blir godt brukt. Jeg tviler uansett på om det blir så mange som går hele Finnskogleden fra start til slutt, til at man mister følelsen av urørt natur og stillheten man opplever på Finnskogen. Vi ønsker ikke at det skal være like stor trafikk som på for eksempel Besseggen, men det er veldig god plass til at mange flere kan gå hele eller deler av Finnskogleden, smiler Lene Sætaberget i DNT Finnskogen og omegn.
