Ett av hovedtrekkplastrene under Sankthans-feiringen på Kirkenær er Matgata. Ottar Skaslien hos Skaslien Gjestgiveri er ikke i tvil om at Matgata har blitt viktig både for arrangementet og utstillerne.
Det er vanskelig å bevege seg rundt i Matgata på Kirkenær under Sankthans uten å bli sulten. Det vrimler av utstillere med gode kvalitetsprodukter, og her får du kjøpt alt fra kortreiste medisterkaker til vårruller.
– I dag har vi med oss medisterkaker av økologisk frilansgris, og medisterdeig med ramsløk. Det er enkelt, men veldig godt, sier Ottar Skaslien og Skaslien Gjestgiveri.
I forbindelse med Sankthans har han flyttet deler av virksomheten ut i Matgata, og det angrer han ikke på.
– Jeg står i kjølerommet og på kjøkkenet døgnet rundt gjennom hele året. Det er fint å komme seg ut for å se litt folk også, ler Skaslien.
Folk er opptatt av mat
Skaslien mener Matgata er viktig for Sankthans, og at folk er opptatt av mat og hvor den kommer fra.
– Kortreist mat er én ting. Men det viktigste er at maten er så rein som mulig. Økologisk mat eller villt som har levd ute gjennom hele livet. Et lam som lever ute hele sitt liv smaker noe helt annet enn et båsdyr, sier Skaslien.
Matgata holder åpent både fredag og lørdag, og her finnes det en rekke lokale utstillere.