Omlag 2.500 besøkte Helt Ville Dager i helga. Været holdt også, og det verste regnværet kom ikke før klokka 01.55 natt til søndag. Det blir ny runde med Helt Ville Dager i mai neste år!
Med omlag 1.500 besøkende fredag og 1.000 besøkende lørdag kan Helt Ville Dager vise til en helt vill suksess. Folk strømmet til Skansen grendehus gjennom hele helga for å få med seg tidenes happening i Gjesåsen.
– Finnes det egentlig flere feststemte folk i Åsnes og omegn enn det kom til Skansen i helga? Det spør festivalsjef Thor Arnstein Berg.
Dugnadsfolket har lagt ned en solid innsats i Helt Ville Dager, og det er snakk om rundt 200 dugnadsøkter som har vært bemannet. I tillegg har det vært lagt ned en solid innsats i forkant. Alt fra matlaging og planlegging.
– Hvor mange dugnadstimer det er snakk om klarer jeg ikke regne ut i farten, men det er helt klart et firesifret antall. For et samhold og for en suksess, sier Berg.
Leverer overskudd
Det er liten tvil om at årets festival leverer et betydelig overskudd, og det lover bra for arrangementet neste år.
– Da vi dro i gang Helt Ville Dager bestemte vi oss for at dette skulle være et toårig prosjekt i førsteomgang. Alle velforeningene og idrettslaget er med på det, og derfor er det fint å kunne ta med seg et overskudd til neste års arrangement, sier Berg.
Han mener at den dedikerte Solør-kvelden lørdag fungerte utmerket, og er noe å bygge videre på i fremtiden.
– Det bor kanskje mye mer solungånd i oss enn vi kanskje tror. Dette var noe folk ville få med seg, og det er ikke umulig at vi lager til en tilsvarende Solør-kveld neste år, sier Berg.
Samhold viktig for suksess
Nøkkelen til suksessen tror Berg er samholdet og god markedsføring.
– Her er det mange folk involvert, og det har blitt en snakkis. Vi har hengt opp plakater på strategiske steder, og brukt lokale medier for å markedsføre oss. Jeg tror alle har fått med seg dette arrangementet, sier Berg.
Helgen gikk stort sett som planlagt, men lyset i serveringsteltet kom og gikk en periode på lørdag.
– Vi hadde problemer med ei strømsnelle, og fredag måtte vi flytte inngangen til ølteltet. Ellers vet ikke jeg om noe som var problematisk, sier Berg.
Noen kom med tilbakemeldinger på at det var tungvint med to telt, og at det var dumt det ikke var lov med servering inne i sceneteltet.
– Eget serveringstelt var fordi vi ville ha 16-årsgrense, og det tror jeg mange unge satte pris på. Særlig på konserten med Spelloppmaker. Men dette er noe vi tar med i vår evaluering, sier Berg.