Torsdag arrangerte Telenor og Pensjonistforbund kurs i nettbrett og smarttelefoner for eldre. Telenor føler at de har et samfunnsansvar for at folk skal henge med i tiden, og Grue er pilotkommune i prosjektet.
Helsedirektoratet har bevilget penger for at eldre skal lære å bruke nettbrett og smarttelefoner. Det handler rett og slett om å følge med i tiden, og ikke minst er dette viktig når stadig mer kommunal og offentlig informasjon kun blir tilgjengelig digitalt.
Pilotkommune
Grue kommune er pilotkommune i prosjektet, og ordfører Wenche Huser Sund var stolt over å ønske kursdeltakerne velkommen i peisestua i Grue alders- og sykehjem torsdag.
– Dette er et prosjekt Telenor har satt i gang i samarbeid med Pensjonistforbundet, Telenorbutikken og Røde Kors, sier Einar Borgenes i Telenor.
Han var på plass sammen med flere Telenor-ansatte i Grue torsdag for å holde kurs. Faktisk ble det første kurset fulltegnet, slik at det ble avholdt to tretimers kurs på samme dag.
– Neste år er det flere kommuner som går over på digitale plattformer, og det gjør staten også. Det er veldig kjedelig å sitte igjen uten kunnskapen, og i alle fall må alle få mulighet til å tilegne seg kunnskapen, sier Borgenes.
Derfor er nå Telenor med flere på banen, og Borgenes er stolt over opplegget som ble presentert i Grue torsdag. Hit kom det deltakere fra Kongsvinger i sør til Engerdal i nord for å lære.
Mange spørsmål
– Hva er en app? Hvordan fungerer vekkeklokka? Det er to av spørsmålene som dukker opp. Kurset er lagt opp med først én time foredrag, og etterpå er det to timer hvor folk kan prøve selv. Her er vi mange ansatte på plass, og kan bidra den enkelte med dens behov, sier Borgenes.
Unn Johansen i Pensjonistforbundet er glad for at tilbudet har kommet i stand, og gleder seg til å være med på flere kurs i Hedmark og landet forøvrig i tiden som kommer.
– Dette samarbeidet med Pensjonistforbundet er veldig bra. Vi skal ha veldig fokus på de eldre fremover, sier ordfører Wenche Huser Sund.