Even Stensberg vil gi ungdom i regionen et variert tilbud for å bygge kompetanse, noe han mener er er hvert enkelts ansvar, og ikke bare kommunens ansvar.
Lørdag 10.desember arrangeres «Hackathon» på Åsnes ungdomsskole. Seminaret passer best for ungdom i aldersgruppen 13-22 år, men alle kan delta. Det eneste kravet som stilles for å delta, er at man har en interesse for programmering eller design.
«Hackathon» betyr at en gruppe går sammen for å løse problemer:
– Det er veldig få personer som vet hva programmering er, så det blir fokusert på å lære seg programmering på dette arrangementet istedenfor å løse et problem, selv om vi kommer til å ha et prosjekt der hver enkelt deltaker skal lage seg en nettside. «Hackathonet» er gratis og vi satser på å få sponsorer som kan hjelpe til med mat, drikke og premiering, forteller Even Stensberg.
viktig tilbud til ungdommen
Stensberg har mye erfaring i å undervise i programmering, og har tidligere stiftet en dataforening i Molde hvor de hver uke lærte om programmering, robotikk, matematikk, vitenskap og spillutvikling. I tillegg har han også hatt noe foredrag internasjonalt om programmering.
– Formålet med seminaret er å gi ungdom i regionen et variert tilbud for å bygge kompetanse innad i kommunen. Det ligger ikke et ansvar bare på kommunen, men på enkeltpersoner, for å bidra med det man klarer, for å gjøre det spennende å bo i Åsnes. Ved å gi et variert tilbud, lager man ikke bare nye muligheter, men man danner grunnlaget for spisskompetanse i den nye generasjonen av solunger. Jeg mener at det er veldig viktig å gi dette tilbudet til ungdommen. Selv om en stor del av ungdommen er involvert i fritidsaktiviteter i kommunen, så er det fortsatt mange som ikke er aktive i for eksempel idrett. Det er derfor veldig viktig å inkludere de som ikke har idrett som sin nisje. Å bygge et fundament for at ungdom skal lykkes, er noe vi alle har ansvar for, og jeg mener teknologi er det man kan bruke for å gjøre kommunen også et godt sted for næringsdrivende. Hamar og Gjøvik har klart dette, og jeg ser ikke en grunn for at Solør kan gå i fotsporene til disse. Det er også verdt å merke seg at dette arrangementet er ment for å hjelpe personer, ingen av de involverte tjener noe på dette, forteller Stensberg.
– trenger ikke være «supersmart»
Stensberg håper på minimum 15 deltakere:
– Vi regner med at det minimum kommer til å bli 15 personer. Det er bra, med tanke på at programmering er et felt som høres ganske vanskelig ut, selv om det egentlig ikke er det. Man trenger ikke å være supersmart for å delta, og jeg håper at arrangementet vil bryte ned dette dogmaet om programmering. Programmering blir som å lære seg et nytt språk, det kreves innsats og interesse, og kunnskapen kommer av seg selv på grunn av det, sier Stensberg.
Her kan du lese mer om Hackathon og eventuelt stille spørsmål du lurer på.