Zazen Zueys krimserie, «Evangelium 2018», vil strekke seg over 5 lengre episode, i motsetning til tidligere år hvor det er blitt produsert 24 korte episoder.

- Det har gått med ufattelig mye arbeid i årets kalender, og målet er å ta det hele til et nytt nivå, både med tanke på innhold og kvalitet, men også når det gjelder «galskap», sier den kreative gjengen i Zazen Zuey.

Zazen Zuey består av Petter Dammen, Ole Thomas Sagerud og Marius Holter Håkonsen. De har gjort alt fra å synge om vanngevær under Sankthans-feiring på Kirkenær, til å veive med plastredskap i Jammerdalen.

Bedre kvalitet

- Vi er utrolig stolte over det vi har fått til denne gangen, og tror mange vil bli overasket over kvaliteten på denne serien, sier Petter Dammen.

Kalenderen inneholder skytescener, musikkvideoer, usaklig dialog og en rekke scener som er nøye planlagt. Det har også blitt filmet scener på mange nye, morsomme steder. Blant annet politistasjon og kirken.

Gutta har fått flere sponsorer med på laget denne gangen, noe som har hjulpet mye. 

- En ting er tiden det tar og lage noe sånn. Men det går også med mye penger på videoutstyr, rekvisita og redigeringsprogrammer, sier Dammen.

Filming med drone er også nytt for årets kalender, og har gitt mange muligheter til å være kreative med vinkler og måter å filme på. Første episode har premiere 1. desember, og kan ses på Facebook-sidene til Zazen Zuey.