• PREMIER: Alle spillere fikk medaljer og laget fikk en pokal som symbol for deltakelse.

Selv om arrangøren er noe skuffet over antall deltakerlag skulle ikke det legge noen demper for de som møtte opp på SolørRadioen Arena søndag formiddag. Med åtte lag påmeldte var det delt inn i to grupper for barn født i 2008 og 2009. 

Med klar overvekt i lokale lag fra Vaaler, Flisa, Kjellmyra og Hof hadde også Ottestad tatt turen fra Mjøsas bredder og inn til Solør. 

Denne gangen ble det kun spilt femmer-fotball, og det var sjuerbanen som var i bruk denne dagen. Fordelen med dette er at alle lag og foreldre er samlet på ett sted, noe som også gjorde at det var god stemning under alle kampene - uavhengig av hvem som spilte. 

Håper på flere lag neste år

Siden det har vært dårlig med påmelding og det kun var åtte lag påmeldt, håper arrangøren på at dette er startskuddet for en mangeårig tradisjon på Flisa. 

En av primusmotorene for cupen er Finn Fleischer, som satt i speakerbua og holdt orden på alt av kamper og resultater. Han håper på flere lag neste år:

- Det er klart at åtte lag er i det minste laget. Men dette er første året, og vi håper at flere lag slenger seg på neste år. Vi prøver å ha denne helgen fast i årene som kommer, og skal gjøre en bedre jobb neste år med rekruttering. 

Han får også støtte av Elin Toverud som for dagen var opptatt med premieutdelinger til de små:

- Det er mye som skjer rundt omkring, og det kolliderer med en turnering i Elverum så det er litt uheldig. Neste år håper vi at flere lokale lag fra Hedmark melder seg på, og jeg har snakket med Ottestad som er eneste laget fra utenfor distriktet og de var veldig fornøyde med dagen, sier Toverud.

Idrettsglede og ikke konkurranse

Siden alle klubbene i distriktet opplever frafall i fotballen er det viktig å ta vare på de som velger å spille fotball fremfor andre idretter. I denne alderen får alle spille mye, og det er blandingslag med gutter og jenter siden det ikke er nok barn til å stille i flere klasser. 

Hvem som vinner kampene og hvem som scorer mål er ikke veldig viktig på en dag som dette, for barna er det like moro å møte andre barn fra andre klubber, og spise pølser og is etter kamp. 

Med et så flott anlegg som SolørRadioen Arena er det gode muligheter for at dette kan bli en tradisjonsrik turnering i mange år fremover.