• FINNE RO: Yoga for Ida Sigrid handler om å finne ro, og møte hverdagen.

Ida Sigrid Engerud forteller at hun har vært flere ganger i Asia, blant annet India, for å lære mer. I dag har hun erfaring innen flere retninger i yoga.

- Jeg startet med yoga fordi jeg var nysgjerrig på hva det var og ønsket å bli mykere og bedre til å danse. Jeg synes kanskje ikke det var så veldig gøy med en gang, men jeg merket en veldig god effekt på meg. Etter mange år av og på yoga bestemte jeg meg for å ta min første utdanning i yoga og begynte å undervise en time i uka et halvt år senere. Siden har det bygget seg opp og i dag, åtte år senere, har jeg 10 - 15 timer i uken, sier Ida Sigrid Engerud.

Yoga er tilrettelagt for deg som er helt ny og for deg som har gjort yoga tidligere. Er du stiv, så er ikke det en stopper, mykhet kommer av å drive med yoga, ikke et krav for å gjøre yoga.

- Jeg kjenner ikke så mange som driver med yoga i Solør, men jeg har snakket med endel som ønsker å prøve. Jeg har hørt at det er en annen som gir yogatimer her, men har ikke møtt henne enda. Ellers kjenner jeg litt til de som holder på i Elverum, forteller Engerud.

Inviterer til yogahelg på Negarden

Den siste lørdagen i januar inviterer Negarden i samarbeid med Yogalab til yogakveld. Her vil du blant annet kunne lære hvordan pusten fungerer, og gjøre så dynamiske yogasekvenser sammen.

- Yoga på Negarden vil være en slags introduksjon, men ikke nødvendigvis et nybegynnerkurs. Det kommer an på hvem som melder seg på, og deres erfaring fra før. Vi kommer uansett til å gjøre pusteøvelser, yogaposisjoner og avspenning, og nivået kan alltid tilpasses, sier Engerud

Ida Sigrid Engerud har åtte års erfaring med å undervise i yoga, og driver eget yoga og helsesenter på Grünerløkka i Oslo.

- For meg så handler yoga om å kunne finne roen, mykhet og tilstedeværelsen i kropp og sinn, forteller Engerud.

Etter kurset så inviterer Negarden til indisk middag.