Helt siden høsten 1974 har Yngve Sannvoll vært en aktiv skytter. Han er faren til Kristoffer Sannvoll som har hevdet seg svært bra i mange år, og som også for noen år siden gjorde comeback etter et lengre opphold fra skytesporten.

For tre år siden møtte Yngve Sannvoll veggen, fikk kreft og mistet all motivasjon. Han hadde ikke lyst til å drive med skyting lenger, men nå er han tilbake på banen.

- Kroppen har blitt bedre, formen er bedre og lysta har kommet tilbake. Jeg har jo drevet med dette i mange mange år, og gleder meg til å skyte, sier Sannvoll

Det sosiale teller mest

Skyting er viktig for Sannvoll først og fremst på grunn av det sosiale.

- Her får vi prate og gubbelere litt, og være litt stor i kjæften mot hverandre. Det er morsomt, og et veldig bra miljø, sier Sannvoll.

Torsdag ettermiddag skal han delta på Veidekke-cup. En interncup i Solør Skyttersamlag. Sannvoll har ingen voldsomme ambisjoner når han nå er tilbake på banen igjen.

- Jeg skal skyte 25 tellende skudd, og så får vi telle opp etterpå. Noen ambisjoner har jeg ikke, sier Sannvoll.

Men han har et mål om å komme seg til landsskytterstevnet i Målselv i høst. Yngve tror sønnen Kristoffer setter stor pris på at faren er i gang igjen.

- Det blir lettere å treffe pappa, og letter å få litt sponsing, ler Sannvoll.