Billotteriet i regi av Flisa Allianseidrettslag er populært å være med på, og det finnes neppe noe annet lokalt lotteri med gjevere premie en idrettslaget sitt.

- Jeg kjenner ikke til noen lotteri herover med større premie i hvert fall. Denne bilen er verdt nesten 250.000 kroner, og det er litt av en premie å kunne vinne mart’nssøndagen. I tillegg skal vi dele ut en EL-sykkel fra Intersport Flisa verdt minst 10.000 kroner, sier Anita Kalfoss i Flisa Allianseidrettslag.

Bilen kjøper de av Møller Bil, men idrettslaget har fått en god avtale slik at fortjenesten på lotteriet blir best mulig.

- Totalt er det 5.000 lodd i lotteriet. Dersom alle blir solgt betyr det at vinnersjansen blir 1:5000. Alle barna i idrettslaget har vært flinke og solgt sine loddblokker. Så er det opp til publikum på SolørMart’n å kjøpe det som er igjen, sier Kalfoss.

- Vær tidlig ute

Flere år har lotteriet blitt utsolgt lenge før trekningen søndag ettermiddag. Derfor kan det være smart å sikre seg lodd tidlig om du vil være med.

- Det er ikke bare lokale som kjøper disse loddene. Mange selges utenfor Solør også, og det er rift om å få kjøpt. Jeg har vært borti naboer som skuffet har innsett at vi er utsolgt og at vi ikke rakk innom med lodd, sier Kalfoss.

Bilen har de siste ukene stått utstilt utenfor Fargerike Flisa, og Terje Husebæk kan melde at mange har vært innom får kikke på bilen. Det er en solid premie, og lotteriet er selvsagt godkjent av Lotteritilsynet. I fjor var det Doris Henriksen fra Åsnes som vant billotteriet. Så bli det spennende å se hvem som har kjøpt vinnerloddet denne gangen.