• DAGLI GLEDER: Øyvind Hammer leder en bedrift i vekst og trenger flere ansatte.

Salgsfabrikken holder til i egne lokaler på Kirkenær, i det gamle pakkhuset til jernbanen midt i sentrum.

-  Vi driver nå hovedsaklig med annonsesalg for ulike magasiner og noen nettsteder, og i tillegg driver vi med salgskurs og salgstrening for andre bedrifter, sier dagli gleder Øyvind Hammer. 

- veldig greit å ha lokal arbeidskraft

I dag er det 7 ansatte i bedriften og styreleder, og nå trenger de enda flere ansatte. 

- Nå har vi i alle fall behov for 2 selgere til! Vi vil jo helst ha ansatte fra nærområdet, det er veldig greit å ha lokal arbeidskraft. Kommer det søkere lenger unna fra som passer til stillingene, så velger vi jo de og håper de flytter hit og skaper innbyggervekst, sier Hammer. 

Salgsfabrikken har lyst ut stillinger tidligere, men det er ikke voldsom pågang på de ledige jobbene. 

- Nei, vi har ingen stor søkermasse. For oss er det heller ikke antallet det viktigste, vi vil ha tak i de rette folka til jobbene. Jeg tror kanskje mangel på søkere skyldes at mange tror de ikke passer til å drive med salg. Det vi ser er jo at de som lykkes med salg, ikke nødvendigvis kommer fra en stilling som selger. Veldig ofte har de som lykkes med salg, en interesse for å prate med folk og det hjelper å være blid og utadvent. Det aller viktigste er at man har et ønske om å få til noe, og et ønske om å lykkes. Det betyr at «selger-døra» er åpen for mange flere enn de som tror den er åpen for dem, forklarer Hammer. 

- alle kan bli en god selger

Det betyr at hvem som helst kan bli en god selger?

- Ja, det vil jeg si! Man kan bli en god selger hvis man har lyst til å prate med folk, og man liker å utvikle seg. Her hos oss er det høyt tempo, men vi har også et meget godt arbeidsmiljø. Hvis man liker «å leve», det vil si komme på jobben og både gi og få energi - så er selgeryrket noe man absolutt bør vurdere, sier Hammer. 

Bedriften har vokst siden oppstarten for 4 år, men de har ingen konkret plan for hvor store de skal bli. 

- Nå skal vi ha 2 ansatte til i første omgang, men vi er ikke så opptatte av å bli dobbelt så store som vi er. Vi blir gjerne det, og det går veldig bra hos oss. I starten var det bare Wenche (Huser Sund) og meg, så har vi blitt flere og flere. Vi har tenkt å bli så store som vi klarer å håndtere, smiler Hammer. 

Flere salgsbedrifter har sitt utspring fra Kirkenær og spørsmålet er hvorfor det har blitt slik?

- En av grunnene til det, er nok at folk i Solør generelt er kjent for sin høye arbeidsmoral og gode arbeidskapasitet. Det er solungen kjent for over alt i Norge, alle vil jo ha en solung på jobb! Det gjør da at det er lettere å håndtere de utfordringene som ligger i salg, det er greit å ha ei bra «ryggrad» smiler Øyvind Hammer.