• BUNADER FRA HELE NORGE: Det ble også viste fram bunader fra hele Norge på storskjerm.

Våler Bygdekvinnelag har i tidligere år holdt kurs og foredrag innen ulike temaer, men på grunn av synkende medlemstall har de gått bort fra det.

- Vi er nok best kjente for de grønne forklene og vaflene våre, men vi driver med mye annet en det. Vi er 19 stykk i laget, og gjennomsnitts alderen er høy, forteller Ragnhild Østlie Hjelmervik 

Våler kvinnelagforening ble stiftet i 1934 og har gjennom årene utmerket seg godt innen broderi og veving.

- Vi har møter med forskjellige temaer. Vi driver med veving, porselensmaling, farging av garn, strikking og hekling. Før så brukte vi å leie et hus som vi hadde vever i, det ble brukt veldig mye også til kurs, sier Østlie Hjelmervik.

Våler Bygdekvinnelag har også kaffe- og vaffelsalg på Vålerdagene i kommunelokalet.

- Det jo klart at dette koster jo litt å drive med dette, men vi bruker å ha lodd salg på hvert møte, og så tjener vi inn litt da vi har kaffe og vaffel-salg. Vi gir også bort en del av de pengene vi tjener til organisasjoner som kreftforeningen.  Sier Østlie Hjelmervik.

Det er første gang Våler Bygdekvinnelag har utstilling, og Østlie Hjelmervik forteller at de ønsker å vise at de driver mye mer enn bare vafler. Hun håper mange kommer innom biblioteket for å se.