Lørdag 20. januar er det igjen duket for håndballfest i Åsneshallen på Flisa, da møtes Elverum håndball herrer og Follo i det som for mange blir dagens høydepunkt. Men det blir fullt program fra tidlig morgen i håndballens tegn i Åsneshallen.

Sportslig leder i Flisa Allianseidrettslag, Ronny Grenberg, kan fortelle om at det er mange som gleder seg. 

- Dette blir 4. året på rad Elverum håndball herrer kommer til oss og det har vært en stor suksess. I år skal vi prøve å gjenskape suksessen det var spesielt det første året, så nå har vi gjort klart et arrangement som bør bety full hall hele lørdag 20. januar, sier Grenberg. 

- selvfølge at vi stiller opp

Kalle Björkman i Elverum håndball trives veldig godt på Flisa. 

- Ja, vi trives på Flisa! Vi har også stort oppmøte fra området på våre hjemmekamper i Terningen arena, og da vi blir forespurt om å komme ser vi det som en selvfølge at vi stiller opp. Det at barn og ungdom kan få se sine forbilder i sin egen håndballhall, det er jo bare hyggelig, forteller tidligere spiller, nå markedssjef Björkman i Elverum håndball. 

Kampen mellom Elverum håndball og Follo blir selve hovedkampen, men det blir også mye annet som skjer i håndballens tegn lørdag 20. januar. 

- Samme dag er det 2 kamper for gutter 12 i Åsneshallen, det blir også ei temasamling som en del av håndballfesten.  Det er Elverum håndball herrer som skal jobbe med Flisa-gutta, og det ser våre gutter veldig fram til.  Lørdagens motstandere for gutter 12, er Veldre og Storhamar, og de vil også bli invitert til å være med hele dagen, sier Grenberg.

tettpakket program

I tillegg til 2 gutter 12-kamper, temasamling over to økter og hovedkampen, blir det også lagt opp til noe som bør være meget interessant for mange.

- Ja, det blir lagt opp til at alle kan komme ned på gulvet i Åsneshallen og sikre seg autografer. Det blir også trenerforum der vi inviterer håndballtrenere og gjerne fotballtrenere fra distriktet, her kan du få høre fra Elverum håndball hvordan du kan bygge klubb og hvordan du gjør ting «riktig». Etter hovedkampen blir det middag for spillere, trenere og støtteapparatet fra Elverum og motstanderen, forteller Grenberg. 

Kalle Björkman var spiller og primus motor for den aller første Kronekampen. Spørsmålet er om han vurderer comeback for å dra opp tilskuersnittet?

- Ha ha, jeg bruker å være ganske «halvnaken» i Åsneshallen, så jeg skal nok prøve å unngå det nå! Jeg får holde meg på sidelinja, nyte dagen og møte hyggelige folk på Flisa. Det blir moro å møte unge mennesker og se de i aksjon på håndballbana, smiler Björkman. 

Sportslig har det ikke gått all verden for Elverum under de tidligere kampene i Åsneshallen. 

- Det er litt rart det, vi som vinner så mye ellers. Det virker nesten som vi har glemt å spille håndball da vi kommer til Åsneshallen! Jeg synes gutta må levere bedre i år og med en fullsatt Åsneshall skulle det bare mangle om vi ikke leverer - selv om det er en treningskamp. De må absolutt opp i ringene ja, smiler Björkman.