I år er det tolv år siden det ble arrangert Vinterfest i Våler for første gang. Snøskulpturere har vært en tradisjon i arrangementet, men i år som i fjor kan dette ryke fra programmet. Grunnen til dette er for lite snø og ikke nok kuldegrader. 

- Det spøker for disse flotte snøskulpturene som vi har hatt glede av i mange år, sier kultursjef i Våler Cathrine Hagen.

Programmet ellers er spikret og vil starte opp med ungdommens kulturmønstring. Mandag 6. februar er det fokus hos barna, med diverse ting som skjer inne på biblioteket og med forfatterbesøk på kvelden. Tirsdag 7. februar er det blitt satt av en hel dag for seniorer, men selvfølgelig er arrangementet åpent for alle. Da kommer Tommy Michaelsen og Rita Engebretsen klokken 17.00.

Onsdag 8. februar er det hviledag, men det braker løs torsdag 9. februar med konsert av Erik Lukashaugen på Rud grendehus.

- Veldig glad for at Erik Lukashaugen kunne komme og spille, han er en annerkjent visesanger her i vårt distrikt, så dette gleder vi oss veldig til, sier Hagen.

Programmet fortsetter videre påfredag 10. februar med en tradisjonell jazzaften, og billetter får du kjøpt på kulturkontoret. Lørdag 11. februar da skal vi få få høre Vålers store sønn Rolf Arne Lie Holter.

Hvorfor akkurat Vinterfest?

Vinteren er en tid hvor folk sitter inn og det ofte er ganske kaldt ute. Man ville skape en aktivitet, ville få folk ut, få gode opplevelser og treffe venner og bekjente. Det var noen gode hoder som fant ut at dem skulle lage vinterfest og lage ekstra hygge i vintermørke. 

- Det er tiden her i Våler at vi må skape sosiale møtesteder og vi kan ikke komme utenom at vi er en befolkning med stadig flere eldre. Vi skal også ta vare på ungdommen og barna våre og det føler jeg vi gjør med årets program, sier Hagen

De eldre trenger gode møteplasser, vi vil at de skal holde seg friske og raske så lenge som mulig. Det å komme seg ut og ha det hyggelig sammen og le sammen er sunt for oss alle. 

- Det er mye på gang og jeg gleder meg over alt som skjer. Jeg er så stolt over min avdeling og spesielt lag og foreninger som gjør en kjempe jobb med at vi skal ha det så godt i denne kommunen, sier Hagen.