Snøskulpturene som ungdomsskolen lager har i mange år gitt en flott ramme rundt Vinterfesten i Våler. Men de siste to årene har været satte en stopper for de flotte og kreative skulpturene. I år er kultursjef Cathrine Hagen mer optimistisk.

- Nå er det ihvertfall nok snø. Vi gleder oss over en skikkelig vinter her i Våler, og årets Vinterfest har noe for store og små, sier Hagen.

Hva slags skulpturer elevene lager i stand til årets festival vil hun ikke røpe for mye av, men årets tema er formgivning og design. Så sant ikke gradestokken klatrer langt over null blir det nok et imponerende skue utenfor Kommunelokalet. Skulpturparken åpner fredag 2. februar klokka 13.00.

- Vinterfesten er en festuke hvor det kanskje er mørkt og litt rolig enda etter julestria. Vi kjører på med hygge og aktiviteter for store og små gjennom en hel uke og vel så det. Her er det kulturelle begivenheter på rekke og rad, sier Hagen.

Utsolgt jazzaften

Jazzaften har vært et populært innslag i Vinterfesten gjennom mange år, og årets aften arrangeres 9. februar i Kommunelokalet. Aftenen med Prima Vista Social Club er allerede utsolgt (!).

- Ja, det er virkelig artig. Det er en aften som mange setter pris på, og vi gikk ut med informasjon om dette arrangementet før jul. Tanken var at det kunne være en fin julegave, og mange fikk nok en billett dit til jul, smiler Hagen.

Ellers trekker hun frem konserten med Tommy Michaelsen og Rita Engebretsen i Kommunelokalet 7. februar. Her går overskuddet tilbake 10. trinns kunnskapsreise til Polen med Hvite Busser.

For komplett program for Vinterfestivalen i Våler, sjekk ut denne linken.