BUA er en nasjonal forening som jobber for at barn og unge skal få mulighet til å prøve flere og mer varierte aktiviteter. Kommuner har lånt ut sportsutstyr helt siden 1990-tallet, men tilbudet var lite kjent og en godt bevart hemmelighet. Sommeren 2018 åpnet «Nye BUA». Tilbudet kom til Åsnes i år.

- Vinteren har vært bra for BUA Åsnes, og trafikken svarte til forventningene. Jeg ble litt overrasket over hvor mange som hadde langrennsski hjemme. Alpint var det stor etterspørsel av, og det må vi fylle opp til neste år igjen, forteller Erik Aagaard.

BUA er et tilbud til både de som ønsker å låne utstyr en gang og til de som ønsker å låne utstyr flere ganger. Det er ingen begrensning til hvor ofte du kan låne, men inntil en uke er maks låne tid.

- BUA er for alle, og vi ser at vi har lånt ut utstyr til hele skalaen av folk, til både de som har lite penger, og til de med mye penger. Men jeg er mest glad da de som kommer faktisk får bruk for det de låner, eller at det oppfylles ønsker deres, smiler Aagaard.

125 har brukt tilbudet

BUA har i Åsnes hatt 125 lånetakere siden oppstarten i februar, og totalt lån er 156 artikler. De som låner tar gjerne med seg flere artikler samtidig, men det går ikke frem av tallene. Nå har BUA Åsnes byttet ut alt av vinterutstyr med sommerutstyr, og de stod på stand under Vårfesten.

- Hva er det dere tilbyr av sommerutstyr?

- Spør hva jeg ikke har. Vi har forskjellig campingutstyr, turutstyr, soveposer, liggeunderlag, kokekar, fiskestenger, kano, mye ballspill, sykler i forskjellig typer og skateboard, sier Aagaard.

- Har du prøvd skateboardet?

Nei jeg har ikke prøvd, men jeg forsøkte meg på en enhjulssykkel og det gikk ikke så bra. Men det er flere som har fått til, så det er mulig, forteller Aagaard. 

BUA Åsnes holder til på biblioteket tirsdag og torsdag fra klokka 16.00 til 18.00.