• FORNØYD: Ida Kristine Knutzen Skjøthaug er storfornøyd med gevinsten familien dro i land før jul i fjor.

Om en måneds tid er julen her igjen, og i år som i fjor inviterer SolørRadioen og iSolør.no til julebakst- konkurranse. I fjor var det Ida Kristine Knutzen Skjøthaug og familien som vant julebakst fra Ivar the Cakemaker, verdt over 2.000 kroner. Nå er tiden inne for ny konkurranse.

- Det er veldig stor interesse rundt disse konkurransene, og det er artig. Som tidligere år skal jeg lage julekake- pakker, hvor folk enkelt kan slippe unna julebaksten hjemme. Artig er det å kunne gi bort en slik pakke verdt over 2.000 kroner, sier baker Ivar Bakke.

I fjor besøkte bakeren Ida Kristine sammen med barna Vilde (7), Hedda (7) og Thea Sofie (10). Sammen bakte de pepperkaker og brune pinner. Hvilke kaker som skal bakes på årets hjemmebesøk er ikke bestemt ennå. Det som er sikkert er at 7 av kakeslagene allerede er laget, og at to skal bakes i fellesskap når konkurransen er trukket.

- For de minste er det kanskje ekstra artig med bakerbesøk. Vi oppfordrer barnefamilier til å melde seg på i konkurransen, sier Bakke.

Delta via Facebook

For å delta i konkurransen må du inn på Facebook-siden til SolørRadioen eller iSolør.no-magasinet. Trekningen gjøres 26. november, og hjemmebesøket fra bakeren med premier og baking blir torsdag 29. november. 

- Jeg var veldig overrasket da beskjeden om at vi vant kom i fjor. Dette var en hyggelig overraskelse før jul, sier Ida Knutzen Skjøthaug.

Det satte mannen Tom, tvillingene Hedda og Vilde, og Thea Sofie stor pris på. Da bakeren fant frem deigene ble de villig med på å kjevle ut kakene, og Ivar og mor bidro med litt voksenhjelp for å få julekakene i land.

- Vanligvis har vi brukt å bake litt før jul, og vi har prøvd å involvere hele familien i det. Snepper må vi nok bake, men ellers klarer vi oss med denne premien, sa Knutzen Skjøthaug i fjor.

Travel tid

Ivar Bakke går nå mot en travel tid i bakeriet på Flisa, og bakere over hele landet merker det samme trøkket mot jul. Folk er ikke like ivrige på å bake selv som de var før.

- Salget av julekaker starter jeg med allerede til helga, og det er mange som benytter anledningen til å kjøpe pakker med ferdig julebakst. Det er en slik pakke som vinneren av konkurransen får også. Den inneholder smultringer, goro, brune pinner, kransekakestenger, kokostopper, bordstabel, pepperkaker, berlinerkranser og kanskje noen overraskelser, smiler Ivar Bakke.