• NY INNGANG: Inngangen flyttes slik at den blir mer sentrert mellom de to inngangene i Extra-bygget på Flisa.

Opprinnelig skulle inngangspartiet til Vinmonopolet flyttes før jul, men arbeidet ble forsinket på grunn av noen manglende deler. I slutten av mars skal inngangen flyttes, og samtidig rustes selve butikken opp.

- Vi har vært på Flisa i 15 år nå, og i Vinmonopolet er det normalt å ruste opp i intervaller på 15 år, sier Trond Midtsundstad, som er leder for polutsalget på Flisa.

Årsaken til at inngangen flyttes er i hovedsak at Extra har fått en ny inngang, og at hovedinngangen nå er flyttet til vestsiden av bygget.

- Vår inngang har vært mot østsiden, og det er ikke her de fleste kundene har kommet til Extra. Nå flyttes vår inngang slik at vi blir mer sentrert mellom disse to inngangene, sier Midtsundstad.

Samtidig får Vinmonopolet nytt og lysere interiør i dag. Noen varesorter vil bli flyttet på, men ellers er det ikke snakk om store forandringer.

- Selve arbeidet starter etter stengetid 25. mars. Da tømmes butikken, og folk jobber gjennom hele helga. Mandag 27. og tirsdag 28. mars holder vi også stengt, sier Midtsundstad, og viser kunder til å besøke utsalget i Elverum eller Kongsvinger.

Nedgang på Flisa

Midtsundstad må erkjenne at trafikken og omsetningen på Flisa har gått ned i det siste. Årsaken er han litt usikker på.

- Alle andre polutsalg på Indre Østland merker nedgang, men vi er nok mer rammet enn andre. Det har vi fått tydelige tall på, sier Midtsundstad.

Ombygging av Mega og endret inngang må muligens ta sin skyld, samtidig som nærheten til Sverige merkes.

- Om kronekursen har noe å si for oss er jeg veldig usikker på, sier Midtsundstad.