• ÅPNET DET HELE: Banen har riktig nok vært brukt noen uker allerede, men tirsdag 17. september var det offisiell åpning da Vaaler tok i mot Nordre Trysil på Rapp stadion. Av spillere fra Vaaler ser vi på bildet Mina Engemoen Berget, Emma Otterhaug, Kristina Berg Sollien, Ine Marielle Bru, Lene Margrethe Holtmoen, Silje Edvartsen, Andrea Smedbakken, Ida Sofie Risåsen og Ide Marie Haugen Østlie.
  • FINE FORHOLD: Den gamle ishockeybana er på ingen måte til å kjenne igjen.
  • NY JOBB?: Daværende ordfører, Lise Berger Svenkerud, fikk god erfaring som linjedommer under åpningen av stadion.
  • VARMER OPP: Det er fine treningsforhold på nye Rapp stadion. Her fra oppvarmingen før kampen mot Nordre Trysil.

Over 2.000 dugnadstimer er lagt ned på å bygge Rapp stadion i Ranum. Ideen kom da den gamle ishockeybana forfalt, og behovet for en ny 5-erbane i Våler var stort. Det var da primus motor Bjørnar Otterhaug kom med en idé.

- Bjørnar og jeg fant ut at vi skulle rive opp buskene som vokste opp i ishockeybana Vi fikk med oss en dugnadsgjeng og startet, og arvet den gamle kunstgressmatta fra Kanonhallen på Haslemoen som skulle byttes. Kunstgresset er mer enn bra nok for oss, sier Espen Østlie.

Første kamp tirsdag

Så gikk det slag i slag. Vantet ble rustet opp, en gammel brakke ble rustet opp, nett ble satt opp rundt bana for å fange baller og sponsorplakater ble hengt opp. Plutselig sto nye Rapp stadion der klar til bruk. Første kamp ble spilt tirsdag kveld mellom Vaaler og Nordre Trysil.

- Virkelig moro å få til dette på dugnad. Sponsorene har stått i kø, og hele vantet er fylt opp med sponsorer. Faktisk har vi flere sponsorer enn det er plass til her. 70 sponsorer har fått plass rundt vantet. Noen av sponsorene sa de ikke ville ha plakat, men ble med på spleiselaget likevel, sier Østlie.

Med det er hele den nye 5-erbana realisert uten noen slags fond eller andre offentlige tilskudd. Faktisk står det penger på bok etter at banen er åpna.

tenker stort i Ranum

Daværende ordfører Lise Berger Svenkerud var selvsagt på plass for å klippe snora og erklære Rapp stadion for åpnet. Hun hadde merket seg plakaten som hang på brakka ved bana.

- Det står mange slagord på plakaten bak her. Blant annet Takk for kampen og fair play. Så står det drøm stort, og gi aldri opp! Det må være det beste dere kunne satt på denne veggen. Tenker dere slik her i Ranum for videre utvikling er det ingen ende på hvor fint det kan bli, sa Berger Svenkerud, som også fikk prøve seg som linjedommer i kampen.

Kjell Ivar Berget fra Vaaler IF kom også med vimpel for idrettslaget, og sa noen velvalgte ord. Han takket for samarbeidet mellom Vaaler IF og Hasla IL, og ser stort frem til at nye Rapp stadion kan glede mange unge i Våler i tiden som kommer.

Østlie håper at ny fotballbane i grenda kan gi økt aktivitet på uteområdet til den nedlagte skolen. Foreløpig blir det bare sommerstid med fotballspilling.

- Vi har nok regnet på dette med varmekabler for vinterbruk, men det slo vi fort fra oss. Det ble alt for dyrt kan du si, smiler Østlie.