• IKKE GOD NOK: Mobildekningen fra Telenor på fylkesvegen mellom Svullrya og Kirkenær er ikke god nok, men har Telia (tidligere NetCom), god mobildekning.

Grue kommune har innledet dialog med mobiloperatøren Telenor. Målet er å bedre mobildekningen i en del problemområdet i kommunen.

- Vi ønsker å bedre dekningen i kommunen. Telenor har oppgradert en del stasjoner rundt om Kirkenær og på vestsida. Vi ser at det gjenstår noen 2G-stasjoner som fortsatt ikke har 4G. Kommunen ønsker å få en skisse for når Telenor skal ta tak i dette, forklarer ehnetsleder, Haakon Gjems, i Grue kommune.

Telenor på sin side har opplyst at de har en plan for dette. I løpet av neste år skal alle stasjoner Telenor har i Grue være oppgradert til 4G. 

- Disse basestasjonene vil få 4G-tale. Det vil bety bedre mobildekning i flere områder fordi 4G sender på lavere frekvens som gir bedre dekning enn 2G-stasjonene gjør i dag.

99 prosent dekning neste år

I løpet av neste år skal 99 prosent av husstandene i Grue ha utendørsdekning fra Telenor.

Generelt sett har man konkludert med at dekning i Grue er generelt er ganske god, men det finnes noen problemområdet. 

- Vi har sett på noen prosjekter. Blant annet langs grensa til Kongsvinger. Ved Nesskogen på Brandval har man et innbyggerinitiativ gående.  Der ligger en del av husstandene i Grue. 

- For vår del kan det bli aktuelt å montere opp flere basestasjoner, men det avhenger at vi får til et lignende samarbeid med Grue, som vi har hatt i Åsnes og Våler, hvor lokalsamfunnet tar deler av regning, sier Pål Lukashaugen, prosjektleder for dekning i Telenor. 

I Grue er man ikke fremmed for å ta deler av regninga for ytterligere utbygging. 

- Hvis grendelaget og de som bor der kan stille med noe finansiering vurderer Telenor å sette opp en mast til. Dette kan da komme opp som en sak i kommunestyret, mener Gjems.