• LIKER SEG PÅ SCENA: Henning liker seg på scena. Både som trubadur, skuespiller og stand up komiker.

Det var på vårparten i fjor at Henning Myrer fra Våler for alvor startet med stand up. Han liker seg godt på scenen, og det største stand up publikumet han har underholdt er 140 i Oslo. Det minste 7, det også i Oslo.

Nå ønsker Myrer å slå et slag for stand up i Hedmark, og det er særlig i byene rundt oss han ser for seg at det er et marked.

- I dag vet jeg bare om to i Hedmark som driver med stand up. Det er ei fra Eidskog og jeg. Det finnes sikkert flere, men ikke som jeg kjenner til, sier Myrer.

Derfor har han startet Facebook-siden Stand up Hedmark. Her ønsker han å lage et nettverk av stand up artister, og også at folk skal finne informasjon om stand up kvelder.

- Interessen rundt Stand up i Norge er veldig økende, og jeg har troen på at vi skal klare å få til dette her på landsbygda også. Selv er jeg veldig glad i å stå på ei scene, og synes stand up er en fantastisk kunstart, sier Myrer.

Ikke for de hårsåre

Imidlertid passer ikke stand up for de hårsåre. Dette er for de som liker å le, har litt selvironi og følger med i samfunnet.

- Det jeg tenker å få til er litt stand up kvelder i byene rundt oss. Det bør være mulig å få til én stand up kveld i uka i Hedmark. Først og fremst i Kongsvinger, Elverum og Hamar. Men kanskje også på mindre steder som Flisa, Moelv og Brumunddal, sier Myrer.

Selv om det han bekjent bare er to som driver med stand up i dag i Hedmark, tror Myrer det bør gå fint å trekke folk fra hovedstadsområdet og hit.

- Jeg var nylig på et nykommermøte. Der var det 50 som var i gang med stand up, og mange av dem er kjempeflinke. De trenger scenetid, og jeg er sikker på at mange vil ta turen hit for å underholde hedmarkinger, sier Myrer.