Det er de siste årene satt mer og mer fokus på hvordan maten vi spiser påvirker oss som mennesker. Det finnes mange gode fagmiljøer, hvor de fleste er knyttet til storbyene. Opaker Gård i Grue har nå inngått et samarbeid med Hippocrates Helse, og sammen vil de lære solungene mer om hvordan de kan spise seg til en bedre helse.

- Vi mener dette er viktig kunnskap alle bør ha tilgang på, og har derfor opprettet kontakt med Hippocrates Helse i Oslo. De har 15 års erfaring, og jobber etter Hippocrates sitt motto «Our food should be our medicine and our medicine should be our food», sier Kjersti Rinde Omsted.

Hun gleder seg til å komme i gang med første kurskveld 17. november på Opaker Gård, og håper mange fra Solør vil lære mer om hvordan de kan spise seg til en bedre helse.

- Forskning viser tett sammenheng mellom mat og fysisk/psykisk helse, og det er også påvist sammenhenger mellom mikrobiomet og livsstilssykdommer som blant annet diabetes, Alzheimer, kreft, ADHD, sier Omsted.

Vil være med på å spre kunnskap

Kunnskap er nøkkelen for å kunne gjøre noe med disse utfordringene, og da ønsker Opaker Gård å være med å spre kunnskap.

- En av grunnpilarene i kursene handler om å gi deg forståelse for hvorfor mat er viktig for din helse, og hvordan du med enkle grep kan endre deler av ditt kosthold for å oppnå en helsegevinst gjennom et mer næringsrikt, avgiftende og rensende kosthold, sier Arne Wilhelm Omsted.

Kursholdere er lege Christian Daling og ernæringsfysiolog Magnus A. Kjølen, og kurset egner seg både for terapeuter som vil utvide sin verktøykasse, og folk flest som ønsker bedre helse, søvnkvalitet og mer energi i hverdagen.