– Trenger vi ikke alle litt inspirasjon, da. Humøret og energien blir lett påvirka av mørkere tider, så derfor vil vi inspirere litt i høstmørket, sier Lena Ørbog i Grinder Grendelag.

Lørdag 16. november er det klart for Inspirasjonsdag på Grinder igjen. Det er tredje gang at grendelaget inviterer til en slik dag, som også har aktiviteter og arrangementer gjennom hele året.

Blant annet har grendelaget skøytedisko, pubkvelder, konserter og den årlige 17.mai-feiringa - alt med en stor tanke bak.

– Vi ønsker å holde liv i grenda vår.

Jubileumsåret 2019

I år har grendelaget jubileumsår, og da fortsetter festen med et rikholdig program, ifølge Ørbog.

– Vi fyller ti år i år, og klinker til med Jørgen Skavlan som hovedforedragsholder. Han er lege, skribent og foredragsholder, og skal snakke om motivasjon, helse og det å tale de påkjenninger livet gir.

Dessuten er ernæringsfysiolog, Gislaug Moe Gimse blant gjestene. Hun kommer med sitt foredrag om sunt kosthold med fokus på å holde det enkelt.

– Vi har skapt en liten tradisjon for personlige historier på inspirasjonsdagen, og i år er det Guro Lingaas som skal fortelle om hvordan det preget hele familien da dattera fikk en kreftdiagnose. Det å ha fokus på de gode stundene er veldig viktig da livet ellers tar særs krappe svinger. Jeg tror også mange kan kjenne seg igjen i dette - om hva som skjer med en familie når en av oss får en alvorlig sykdom.

GOD PLASS TIL HUMOR

Det blir også en god dose med humor.

– I en tid med mye fokus på bloggere og influencere, så gleder vi oss stort til å høre Janne Nordvang. Hun skal ha et forfriskende og ekte foredrag om å være et brukanes kvinnfolk. 

I skrivende stund er det over 90 påmeldte, men Ørbog forteller at de har plass til mange flere. 

– Vi håper på fullt hus denne gangen også, så det er ingenting å vente med! Det er jo ikke hverdagskost at Jørgen Skavlan kommer verken til Grinder eller Grue. Jeg tror dette blir en veldig bra dag, og de som kommer vil sitte igjen med en veldig god opplevelse, sier hun.