«Her er Innlandets nye fylkesvåpen» skriver Rævkroklosjen i en pressemelding. De har utarbeidet forslag til fylkesvåpenet til Innlandet som oppstår når Hedmark og Oppland samles 1. januar 2020. I begynnelsen av mai ba fylkesforvaltningen om forslag til nye våpen, og foreningens nye forslag ble oversendt fylkeskommunen 28. mai.

- Vi har forsøkt å skape et våpen som både trekker linjer fra forhistorien, via samtiden, til fremtiden. Vi har også lagt vekt på at det nye våpenet skal være samlende, og har søkt et symbol som ikke bare kan illustrere dette på en konkret måte, men også symbolsk og ikke minst inspirerende, sier styreleder i Rævkroklosjen, Tom Daniel Berg Enger

Han mener at bildet taler for seg selv i stor grad, og at det får frem det beste fra de to fylkeskommunene med rævkrok som en sentral del. Hvor langt forslaget når i prosessen vet han ikke.

- Det er itte gætt å væta. Mange har et forhold til rævkrok, og dette er noe vi brenner for. Det er mye kultur for rævkrok både i Hedmark og Oppland. Kanskje dette er noe vi kan samles rundt, spør Berg Enger.

- Samfunnsansvar

- Da fylkeskommunen ba om hjelp tenkte vi at det er en viktig del av samfunnsansvaret vårt. Vi har kjørt en omfattende, kreativ prosess, der vi har sett på historien, samtidige utfordringer ved samlingen og fremtiden, og funnet symboler for dette. Vi har inntrykk av at det er lett å glemme å ha det gøy når man driver slike prosesser, og at dette kan gjøre at selve prosessen blir tregere, vanskeligere og mindre givende. Så går man på en runde til, enda surere og havner i en negativ spiral, sier daglig leder i Rævkroklosjen, Finn Gunnar Aagaard, som har ledet arbeidet med utformingen av det nye fylkesvåpenet.

Rævkroklosjen har hatt mange turneringer i Solør og Hedmark, og også på Countryfestivalen på Vinstra for et par år siden. Ideen om å lansere et fylkesvåpen kom på et innovasjonscruise tidliger i år.

- Vi drøftet der litt hva vi skulle satse på. Blant annet ønsket vi å ta en mer aktiv rolle rundt hva som rører seg i samfunnet rundt oss, sier Berg Enger.

Rævkroklosjens forslag til fylkesvåpen ser du øverst i artikkelen.