Verdens orienteringsdag er et verdensomspennende arrangement, og årets mål er å slå den tidligere verdensrekorden på 200.000 deltakere.

- Det tror arrangørene skal være mulig, og det er et mål om at 250.000 skal være med på verdens orienteringsdag onsdag. Her i Åsnes er skolene med på et opplegg om morgenen, mens vi arrangerer et opplegg for andre i Idrettsparken på Kjellmyra fra klokka 17.00, sier Kirsti Aagaard.

- En flott idrett

Hun er én av ildsjelene i o-gruppa på Kjellmyra som elsker å drive med orientering.

- Orientering er en flott idrett. Her kan man være ute i skog og mark, få frisk luft og holde seg i fysisk god form. Det handler om å klare og ta seg frem til postene på raskest mulig måte, og det er alltid en god opplevelse å se de flotte o-flaggene vinke i skogen, sier Aagaard.

Orienteringsgruppa på Kjellmyra har vært aktiv siden 1970-tallet, og Aagaard håper arrangement som verdens orienteringsdag skal bidra til at flere får øynene opp for idretten.

Seks kartområder i Åsnes

I Åsnes kommune henger det ute seks kartområder med 10 poster på hver. Disse henger ute helt til elgjakta starter.

- En konvolutt med alt du trenger for å komme i gang kan kjøpes på Intersport Flisa, Statoil Flisa, Mellem Gårdsmatutsalg, Joker Kilen og Joker Kjellmyra, sier Aagaard.

En annen type orientering er stolpeorientering. Her får deltakerne utdelt et flyfotokart, og så er det om å gjøre og finne igjen stolpene som er merket opp på kartet.

- Det er lagt opp til stolpeorientering på Flisa, Kjellmyra og Sønsterud. Disse kartene ligger ute for gratis utdeling, men finnes også i konvolutten for de som vil kjøpe hele pakka, sier Aagaard.