I fjor var det tre personer som mottak Frivillighetsprisen i Åsnes. Dette var Ida Wenstad, Oddmund Lunde og Einar Widerø med frue. Prisen deles ut for 8. gang i år, og Geir Toverud ved Åsnes Frivilligsentral håper på minst like mange forslag til prismottakere som tidligere år.

- Hvor mange som må dele prisen kommer helt an på hvilke kandidater vi får inn. Dersom det bare er én person som tildeles prisen blir naturlig nok pengegaven høyere. Men heller ikke pengegaven er spikret ennå, sier Toverud.

Uansett er det en stor heder å motta Frivillighetsprisen i Åsnes, og dette er uten tvil høydepunktet under årsfesten til Åsnes Frivilligsentral på Skansen torsdag 1. desember. Her kommer alle de frivillige ved sentralen, og ordfører Ørjan Bue har også lovet at han skal komme.

- I fjor var det rundt 13 nominerte, og vi håper på mange gode forslag i år også. Det er utrolig mange i Åsnes som legger ned en stor frivillig innsats for at andre skal ha det bra, og det er mange som jobber med dette i det skjulte. Det er kanskje særlig disse menneskene vi vil hedre, sier Toverud.

Innen 17. november

Fristen for å melde inn kandidater til årets pris er satt til 17. november, og de som har forslag til hvem som bør motta Frivillighetsprisen kan ta kontakt direkte med Åsnes Frivilligsentral.

- Det er styret i Åsnes Frivilligsentral som plukker ut vinneren(e). I styret sitter Rune Sørlie som leder. Videre Liv Borgen, Kari Brattås, Rolf Otto Furulund Lie, Gro Kjeldsbye Fredriksen og Ragnhild Graving, sier Toverud.

I forbindelse med årsfesten er det Knut Halvards som sørger for musikken, med Knut Lilleåsen i spissen.