Nye Innlandet fylkeskommune trenger et nytt fylkesvåpen, og tidligere denne uken kunne vi se at Rævkroklosjen lanserte sitt forslag til fylkesvåpen med rævkrok som et sentral element.

Etter å ha sett forslaget fra Rævkroklosjen kaster Åsnes-ordføreren seg på. Han mener Eldar Vågan sin karakteristiske tegning av Arnulf Paulsen er så god at den hører hjemme på et fylkesvåpen.

- Noen vil vel tro jeg har fått solstikk i varmen, ler Bue.

Åsnes har i dag tre fløterhaker i sitt kommunevåpen. Oppland har mogop og Hedmark barkespaden. Bue mener bildet av Høgger'n symboliserer mye felles for fylkeskommunene, og at alle har hørt om Høgger'n.

- Eldar sin tegning

- Jeg fant igjen bildet som Eldar Vågan har tegnet, og la dette på grønn bakgrunn med litt mindre detaljer. Eldar Vågan selv tente på ideen og delte den på Facebook, og så langt har det vel kommet rundt 1.000 likes på det, ler Bue.

- Som Senterpartiet-politiker og motstander av sammenslåing, er dette din måte å markere motstanden på?

- Nei, forsåvidt ikke. Men det er jo et signal om å gjøre dette helt enkelt. Og ikke bruke millioner av kroner på konsulenter og firmaer som skal finne ut dette. Det finnes kreative hedmarkinger og opplendinger som kan løse dette, sier Bue.

Særlig på Oppland-siden får han stor støtte. Oppland Arbeiderblad har blant annet skrevet en artikkel om forslaget fra Åsnes-ordføreren.