• DEMONSTRERER: I Idrettsparken på Kjellmyra skal det godt gjøres å gå seg bort. Derfor passer det bra å gi folk en innføring her.

O-gruppa i Kjellmyra IL hadde sin storhetstid på 1970- og 1980-tallet. Trygve Løvseth har vært med siden gruppa startet opp i 1968, og har de siste 25 årene fungert som leder.

Etter at Løvseth skadet beinet har det blitt mindre tid ute i skogen, og nå håper han at yngre krefter kan ta over ledervervet og dra o-gruppa tilbake til gamle høyder.

- I sin tid hadde vi mange yngre løpere. Vi kom i gang på Sønsterud skole, og vi var en trio som dro dette i gang i sin tid. Vi var nok i nærheten av 100 løpere på det meste, sier Løvseth.

Onsdag fra klokka 17.00 blir det et opplegg for de som vil lære mer om orientering i Idrettsparken på Kjellmyra. Løvseth håper at mange tar turen, og vil se på alt det fine orienteringssporten kan by på. Selvsagt er det god trim, men en får også trimmet hjernen og sett mye fin natur i jakten på poster.

- Mobiltelefonen har gjort sitt inntog for alvor, men i orienteringssporten er det ikke alt den kan hjelpe med. Du trenger skikkelig kart tilpasset orientering for å finne de rette stiene, og selv på elitenivå er det fortsatt kart og kompass som gjelder, sier Løvseth.

Mor måtte vente to timer

Hanne Skramstad var én av de unge lovende løperne i sin tid. Hun deltok på rundt 70 treningsløp, og gjorde det svært bra. Onsdag er hun igjen på plass i Idrettsparken.

- Jeg husker godt jeg som liten bestemte meg for å finne alle postene, uansett hvor lang tid det ville ta. Jeg kom i mål to timer etter at alle var ferdige på et løp, og det til en litt oppgitt og bekymret mor, sier Skramstad.

Under orienteringsdagen onsdag har o-gruppa kart og kompass og låne ut, og det koster selvsagt ikke noe å være med. Målet er at de som kommer skal få et innblikk i sporten, og at de forhåpentligvis vil være med på å dra o-gruppa i Kjellmyra IL videre.