• ENKELT SKJEMA: Du fyller enkelt ut din egen aktivitet, og det MÅ ikke være trening.

Frisklivssentralen i Solør, som dekker Våler og Åsnes, setter i april i gang med en ny kampanje, for å få folk i daglig aktivitet.

Frisklivsveileder Liv Brekka, utfordrer alle innbyggerne i Våler og Åsnes, til å delta i "Dine30-aktivitetskampanje":

- Vi vil motivere innbyggerne til å bli mer aktive i hverdagen, og synliggjøre hvordan man kan oppnå mye med enkle grep i hverdagen. Du MÅ ikke bruke treningstøy for å holde deg i form, hver bevegelse teller, det er 30 minutter som gjelder, forteller Brekka.

Frisklivssentralen har gjennomført samme kampanje tidligere:

- Vi hadde samme kampanje i november, og skal ha den nå i april. Flere og flere blir med, og antall deltakere har økt for hver gang, det er kjempebra, sier Brekka.

stilles ingen store krav

Alle kan være med, det stilles ikke store eller mange krav:

- Det eneste kravet vi stiller til "godkjent" aktivitet, er at du blir varm, andpusten eller svett. Målet med kampanjen, er å vise fram at det er ikke så mye som skal til, for å nå anbefalingen på 30 minutter aktivitet hver dag. Dette er noe alle kan være med på, uansett form. Du kan vaske gulvet med litt hurtighet, du kan ta trappa i stedet for heisen, og du kan parkere litt lenger unna enn vanlig. Du må heller ikke gjennomføre 30 minutter sammenhengende, men kan gjerne fordele det utover dagen, sier Brekka.

Det er ingen påmelding for å være med:

- Nei, du starter bare å fylle ut registreringsskjema, som du får her hos oss, på servicetorget i kommunen, eller du finner det også på nettsiden til kommunene og kan skrive ut selv hvis du vil. Innlevering kan gjøres til den oppgitte epost-adressen, eller til servicetorget i din kommune. Signering på gjennomført aktivitet, kan du gjøre selv, vi stoler på folk, sier Brekka.

lokaloppgjør mellom våler og åsnes

Nytt for året, er at denne gangen er det en intern konkurranse mellom ansatte i Våler og Åsnes kommune:

- Det blir spennende å se hvem vi klarer å motivere til å være mest aktive i april måned, det blir jo et lokaloppgjør mellom ansatte i kommunene. Vi har aktivitetsfremmende premier, som trekkes blant alle deltakerne, ikke bare de ansatte i kommunene. Alle innbyggere i Åsnes og Våler kan delta, og det er fine premier, men den viktigste premien er at du blir i bedre form og at det har en helsegivende effekt, mener Brekka. 

Kampanjen går fra 1.april til og med 30.april:

- Det er 30 minutter hverdagsaktivitet som gjelder, og alle uansett alder kan delta. Det er Helsedirektoratet som står bak kampanjen, og vi arrangerer den lokalt her i Åsnes og Våler. Dette er for alle, uansett om du allerede er aktiv eller ikke, og få gjerne med deg noen, en nabo, venn eller familie, oppfordrer Brekka.