Wibit leverer badeleker over hele verden, og mer enn åtte millioner mennesker på seks kontinenter bruker badeleker fra Wibit. Nå er det Flisa sin tur. I alle fall om den resterende finansieringen går i boks.

Landsbyprosjektet i Åsnes har nemlig tildelt 35.000 kroner til Solør Svømmeklubb, og de har søkt om midler til badeland for at solunger skal slippe å reise til Hamar eller Kongsvinger for å leke i vannet. Ideen kommer opprinnelig fra Åsnes svømehall, og svømmeklubben mener ideen er god.

- Dette er en vannlekebane i full lengde på 25 meter. Det finnes en identisk bane på Ankerskogen, og vi tror at mange slipper å ta turen utabigds dersom det finnes et tilsvarende tilbud. Samtidig håper vi at dette vil øke interessen for vår svømmeklubb, sier Remi Eide Justad.

Han er leder i Solør Svømmeklubb, og håper nå at den resterende finansieringen går i orden. Gjør den det blir det badeland i Åsnes til våren.

Flere søknader inne

- Nå tror jeg vi mangler mellom 65.000 og 70.000 kroner. Vi har søkt midler flere steder, og vet også at det er mulig å søke midler fra Gjensidigestiftelsen til høsten om vi ikke kommer i mål. Jeg har stor tro på at vi skal klare dette, sier Justad.

De har ingen tanker om at det skal koste mer penger å bruke badelandet, men det er Åsnes svømmehall som vil disponere nyinnkjøpet og opp til de om det skal tas ekstra betalt.

- Motivasjonen vår er helt klart at vi skal beholde de som reiser utabigds for å svømme. Økt svømmeglede blant barn og unge er også viktig for oss, sier Justad.

Produktene er ikke vanskelige å ta inn og ut av basseng og vil oppbevares med luft bakerst i svømmehallen, slik at de er klare til bruk til enhver tid.