Rein Alexander gjester Gjesåsen kirke onsdag 1. mars. Menighetsrådet i Gjesåsen ønsker å bruke kirken også til andre ting enn gudstjenester, og håper at konserten skal gå med overskudd og levere noen kroner tilbake i menighetskassa.

- Vi ønsker å finne på noe nytt, og Rein Alexander har vært her i Åsnes før. Han er en fantastisk sanger, og derfor ønsket vi å invitere han til Gjesåsen kirke, sier Brit Toril Flisvang.

Hun sitter i menighetsrådet i Gjesåsen, og håper flest mulig som bor i soknet og Åsnes kommune forøvrig vil ta turen denne onsdagskvelden.

Har vunnet store konkurranser

Rein Alexander har med seg to musikere til Gjesåsen kirke denne onsdagen. Han har vunnet flere internasjonale konkurranser og stipender, og han har sunget i flere sceneoppsetninger i Norge, Island og London. I 2003 vant han Kjempesjansen på NRK. Våren 2009 flyttet Rein Alexander tilbake til Oslo etter å ha bodd flere år på Sunnmøre, der han ætter fra, og en gård i Hagfors i Värmland i Sverige.

- Det er ikke så mange som bruker kirken til gudstjenester lenger, og da synes vi er fint å kunne invitere folk til en slik konsert, sier Flisvang.

Det er plass til 300 i kirka. Billetter selges hos Joker Kjellmyra og Circle K Flisa. Eventuelle restbilletter selges i døra.

- Vi håper på en suksess og at dett skal bli starten på noe positivt vi kan drive med. Går dette bra blir det helt sikkert flere konserter i kirka, sier Flisvang.