Solør trenger arbeidsplasser, og mange har lyst til å starte sin egen arbeidsplass. Da er gründerkveldene til Solør Næringshage et perfekt sted å starte.

Årets første gründerkveld arrangeres i Rådhuskinoen kulturhus på Flisa mandag 6. februar fra klokka 18.00 til 20.30.

Også denne gangen er det flere lokale bidragsytere. Én av dem er Hågen Haugrønningen som gikk fra å være en versting til nå å hjelpe andre.

- Her får vi høre hans historie fra å være så langt nede i grøfta som det var mulig å være, til nå å veilede og coache bedriftsledere. Ut fra sin historie har han skapt seg en arbeidsplass, sier Thor Arnstein Berg i Solør Næringshage.

Berg mener Haugrønningen hadde et utrolig dårlig utgangspunkt for og lykkes, og at hans historie er unik.

- Det handler om å gjøre endringer i livet, og det var nok ikke mange som trodde Haugrønningen ville komme dit han er i dag, sier Anette Strand Sletmoen.

Gründer i musikk

Andre bidragsytere uten denne gründerkvelden er Eva Korsmo Fjeld i Mor Godhjertets Catering, og Trubadur Bayer.

- Det kommer mange innom som tenker i banen å starte for seg selv. Det handler om å realisere drømmene sine, og for andre gründere er det fint å høre suksesshistorier fra Solør, sier Strand Sletmoen.

Trubadur Bayer er en gründer innen musikken. Han har fått til trubadurjobben på en helt annen måte enn de fleste andre i bransjen.

- Det blir spennende å høre hvilke grep han har gjort for og lykkes. Han har nådd ekstremt mange gjennom sosiale medier, og vi skal prøve å få intervjuet han litt for å høre mer. Musikken hans skiller seg veldig ut, sier Berg.

På forrige gründertreff var det med i underkant av 50 personer, og de to i næringshagen håper at minst like mange kommer nå. Påmelding til kvelden gjøres via nettsiden til Solør Næringshage.