• STAYSMAN & LAZZ: En kjent norsk duo bestående av Stian Thorbjørnsen og Lasse Jensen.Har mange kjente hits, som «Brun og Blid», «"En godt stekt pizza».

«ELH Event» står bak arrangementet og de har også noen sponsorer bak seg.

- Vi gjør dette som privatpersoner, men har noen sponsorer så vi risikerer ikke «hus og hjem». Det er et ønske om et bedre og bredere samarbeid mellom kommunene og det er det vi må tenke skal vi få noe vekst i distriktet. Vi kan ikke bare styrke den ene eller andre kommunen, vi må samle kreftene! Nå arrangerer vi denne festen på Gruetunet, men neste gang kan gjerne bli på Flisa. Det viktigste er at det skjer noe i distriktet vårt, forteller Elin Lilja Hansen.

Håper på «god gammeldags fest»

Det er en bra setup de har fått på plass, og de håper det blir en «god gammeldags fest» på Gruetunet.

- Ja, både Spelloppmaker, Rotlaus og Staysman & Lazz kommer. Det bør være en setup som fenger mange. Det er 18-års grense på festen, men vi prøver å få til noe for de under 18 år tidligere på dagen. Nå prøver vi å få til dette på Gruetunet, det er ikke så ofte det er fester her lenger utenom St. Hans.  I dag fester folk på en annen måte enn tidligere, men vi mener at hvis arrangementet er bra nok – så kommer folk uansett, sier de begge.

Det blir ikke noe forhåndssalg av billetter, så det kan lønne seg å være tidlig ute.

- Det er allerede drøyt 1.700 som har meldt sin interesse på Facebook, så vi håper de fleste av disse kommer.  Det blir spennende å se om folk er interesserte nok til å komme på festen, og ikke «bare» i forkant.  Vi satser på at det kommer opp mot 3.000! sier Hansen.

Har uansett tak over hodet

Datoen er altså 19. oktober, er det ikke litt risiko med utefest såpass sent på høsten?

- He he, vi bor tross alt i Solør og i verste fall kan det være 1 meter med snø. Det er mange som har hintet om at det kan være litt risikabelt, men vi er jo ikke fremmed for litt vær! Vi har uansett tak over hodet, så sett på en ullgenser og votter så går dette bra uansett. I sommer var det vel 1.200-1.300 inne på Gruetunet, og det er jo god plass til mange flere her, sier Hansen.

Arrangørene synes det er ekstra morsomt å starte med så store artister.

- Dette er store artister på vei oppover og Spelloppmaker er jo lokale i tillegg. Går du på konsert med Rotlaus kan du forvente deg både fest og moro, med et band som gir alt på scenen. Når det gjelder «Staysman & Lazz» blir publikum servert et sceneshow uten sammenligning når denne gjengen inviterer til fest. Spelloppmaker er jo lokale og de kjenner de aller fleste godt til allerede, så dette må jo bli bra, smiler Hansen.

I tillegg til salg av drikke, vil det også bli muligheten til å få kjøpt seg noe enkel mat.

- Vi har flere planer på nyåret

Det er allerede mange som har planlagt vorspiel før de skal på Gruetunet.

- Det virker som det er stort engasjement allerede, men vi er jo selvsagt spente på hvor mange som kommer. Det er mange som kommer hjem igjen for å være med, og det kommer folk fra Trondheim for å delta på festen. Vi håper jo at folk vil møte opp når det skjer noe, da mange har etterlyst flere fester på Gruetunet. Hvis folk møter opp og viser at de ønsker denne type arrangement, så blir det selvsagt flere slike arrangementer. Vi har allerede planer for flere arrangement på nyåret hvis dette blir en suksess, lover Elin Linja Hansen og Eirik Lingaas Marthinsen.