• BASECAMP: Risbekkoia som eies av Åsnes JFF, blir base for for Sommercampen (Foto: Åsnes JFF).

Sommercampen vil være i uke 29, og det blir enten mandag til fredag, eller mandag til søndag. 

- Det er avhengig av hva de som melder seg på vil, vi har frivillige som stiller opp enten det blir 5 eller 7 dager. Alle barna som blir med, må ha med seg en foresatt. Er det en foresatt med flere unger, så går det selvfølgelig bra også. Vi skal ha én voksen pr. unge, så alle skal føle seg trygge, sier Linn Lie Bekken, leder i Med hjerte for Solør. 

- takknemlig for sponsorene

Det er gratis deltagelse for alle og basen blir Risbekkoia.  Dette er Åsnes JFF's egen hytte som ligger ved Infoskogen, ca 8 km fra Flisbrua mot Gravberget langs RV206.

- Åsnes JFF sponser med fiskekort, låner oss lavvoer og redningsvester denne uka. De leier også ut Risbekkoia til oss gratis! Explore Finnskogen sponser med guidet fisketur for de som ønsker å delta på dette. Øyvind Hammer og Socrates har også bidratt til at vi kan gjennomføre Sommercampen 2018 og det er vi veldig takknemlige for, sier Lie Bekken. 

Med hjerte for Solør står for mat, aktiviteter og underholdning under campen.

- Utfyllende informasjon om camp og pakkeliste vil bli gitt til campdeltakere ved påmelding. Dersom dere ikke har liggeunderlag/soveposer og liknende vil vi være behjelpelige med anskaffelse av dette. Vi er også behjelpelige med henting for de som ikke har tilgang til egen skyss. Vi planlegger en tur til Gjesåsen klatrepark også, men da må vi ordne med skyss for deltagerne. Vi skal også prøve å få leid kanoer eller kajakker, sier Lie Bekken. 

- ikke lov med mobil eller nettbrett

Dette blir en «villmarkscamp» i den forstand at det ikke blir lov med mobil eller nettbrett. 

- Det blir ikke lov å ta med seg mobil eller nettbrett! Vi har kjøpt engangskamera til alle, så de som vil kan ta bilder og vi kan skrive de ut i ettertid. På grunn av sikkerheten har vi satt nedre grense til 3 år og oppad er det 16 år. Vi har allerede fått flere henvendelser, både fra Solør men også fra folk som bor lenger unna. Familier fra Solør blir prioritert, men blir det ledige plasser så er det åpent for de som bor utenfor Solør også, sier Lie Bekken. 

Explore Finnskogen er en av bidragsyterne til Sommercampen. 

- Vi blir med en eller to dager, avhengig av hvor mange deltagere det blir. Vi får se an hvordan vi gjør det med oppdeling, men det er bedre med få om gangen slik at det blir kvalitet på de vi gjør. De yngste skal fiske/meite fra land, mens de litt eldre kan bli med ut og fiske fra båt. Vi stiller med utstyr og kunnskap, og bidrar mer enn gjerne gratis for Med hjerte for Solør, sier Rolf Magnus Grenberg fra Explore Finnskogen. 

Det er ingen nedre grense for hvor mange som må være med, Sommercamp blir det uansett. 

- I fjor arrangerte vi «Sommerferie», men da sendte vi ungene på tur til blant annet Hunderfossen og Tusenfryd. Vi har så mange fine områder i Solør, at i år har vi valgt å gjøre det på denne måten. Er du interessert i å høre mer eller være med, er du velkommen til å sende oss en melding. Påmelding må skje innen 10. juni, sier Linn Lie Bekken i Med hjerte for Solør.