• SUKSESS I FJOR: Med 63 biler på treffet i fjor, håper Frank Nielsen på godt vær og mange biler i år også.

Hele nabolaget er involvert, enten de låner ut gressplenen til parkering eller som frivillige til arrangementet. Treffet starter klokka 10.00 og varer til klokka 15.00.

Det var første gangen treffet ble arrangert i fjor.

- I fjor kom det 63 biler, og jeg var veldig fornøyd med det. Jeg hadde håpet på rundt 30 biler, men det kom dobbelt så mange! I år håper jeg på fint vær, så kommer det noe tilsvarende antall er jeg fornøyd, men gjerne flere, sier arrangøren Frank Nielsen.

Bakgrunnen for arrangementet, er ganske enkel.

- Det har vært mange venner og familie, som har vært rammet av kreft.  Derfor ville jeg gjerne gjøre noe for Kreftsaken, og alt overskudd fra treffet - går rett til Kreftsaken. Det vil si alt som kommer inn på parkering, hvor det koster 100 kroner for parkering, og alt fra loddsalget vi har. I tillegg har vi en liten kiosk, hvor overskuddet går til neste års arrangement, forteller Nielsen.

13.000 til Kreftsaken i fjor

I fjor ble det 13.000 kroner til Kreftsaken.

- Jeg håper på noe tilsvarende i år, sier Nielsen.

Det er ikke bare veteranbiler som er velkomne.

- Jeg er med i veteranmiljøet selv, og det var nettopp veteranbiler, motorsykler, mopeder og hva det måtte være, jeg ville ha på treffet. Alle typer biler og kjøretøy, ikke bare ett merke. For å være veteran, må det være over 30 år, men alle er uansett velkomne! Vi har til og med en veteran-utedass til arrangementet, som er pyntet opp for anledningen, smiler Nielsen.

I fjor kom det kjøretøy fra både nært og fjernt.

- Ja, vi hadde biler helt fra Åmotfors i Sverige, og de overnattet fra fredag til lørdag. Folk må gjerne ha med seg campingvogn eller telt, og bli over hvis de ønsker det. Både jeg og naboene har nok plass, så det er ikke noe problem, sier Nielsen.

satser på årlig arrangement

Arrangementet foregår sentralt på Braskereidfoss.

- Det skal være lett å finne fram, så lenge du finner YX på Braskereidfoss, da er det ca 700 meter derifra. Det vil også bli skiltet fra riksveien fra fredags ettermiddag, forklarer Nielsen.

Dette er altså 2. året med dette arrangementet.

- Planen er å ha et årlig arrangement, i alle fall så lenge folk møter opp. Nytt for året er også at du kan støtte Kreftsaken via Vipps i forbindelse med arrangementet, da søker du opp «106977» og bidrar med din donasjon, avslutter Frank Nielsen.