Målet til arrangørene av Vestlien-stevnet på Tyskeberget Finnetorp er at det skal øke jevnt og trutt. Årets stevne er det tredje i rekken, og det så langt største rent teknisk.

- Vi satser friskere og større teknisk i år. De to tidligere årene har kollidert med SolørMart'n, men vi har valgt å legge dette helga før i år, sier Øivind Roos i Teater i Glåmdal.

De arrangerer Vestlien-stevnet sammen med Åsnes Finnskog Historielag og Åsnes Finnskog Teaterforening. Roos mener ikke at SolørMart'n har vært en direkte konkurrent, men ser store fordeler med å arrangere stevnet helga før.

Satser større

- I år blir det bygget ei skikkelig scene, og det er mange forfattere som kommer til bokteltet, sier Roos.

Han nevner Inge Lundeby, Bjørn Frang, Hans Ludvik Fredheim, Rolf Rønning, Sven R. Gjems og BRAK forlag med flere lokale utgivelser.

De to foregående årene er Sinikka Langeland forespurt om å være med, men hun har ikke hatt anledning. Blant annet har hun vært i Japan en gang hun har blitt forespurt om å delta. Det sier noe om hvordan Langeland tar finnskogkulturen ut i verden.

- Denne gangen hadde hun mulighet til å bli med, og det setter vi stor pris på. Ellers på scenen av artister kan vi nevne Halsbandet med Sven R. Gjems og Kristin Jenssveen, Sissel Kvambe, Eva Udnæseth og Eva Vermundsberget, sier Roos.

Banken er med på laget

Sparebanken Hedmark er med som sponsor og bidrar økonomisk til at stevnet lar seg arrangere. Med flere kjent navn på listen over forfattere og artister håper Roos at det skal trekke flere folk til Åsnes Finnskog, og han avviser at det snakk om et finkulturelt arrangement.

- Dette er så folkelig som det kan få blitt. En må ikke ha master i norsk for å komme hit, ler Roos.

Arrangementet blir arrangert søndag uansett vær, og portene åpner klokka 12.00. To timer senere starter kulturprogrammet i Martin Vestliens ånd, og arrangørene anbefaler folk å ta med stol.