Lasse Johansen valgte å holde seg unna Tedansen på Bokken i 2016. Det gjorde han i frykt for at det skulle bli for mye av han på samme sted på kort tid. Når han nå er med og trekker i trådene for å få til en festival bruker han nettverket sitt for å trekke store danseartister til Braskereidfoss.

Av artister til Bokkenfestivalen fra 16. til 18. juni er allerede Thorleif Torstensson, Lasse Sigfridsson, Tore Halvorsen, Alan Johansen, Ivar Georg Hansen, Hanne Mette Gunnarsrud, Rune Rudberg og Stein Ingebrigtsen bekreftet. Kanskje dukker det opp flere artister også!

- Vi ville gå opp noen hakk, og dra til med en del artister denne gangen. Hele gjengen her er enig i at vi kjører dette over to dager, og vi prøver å dele opp artistene så godt som mulig mellom fredag og lørdag. Dette blir et veldig stort arrangement, sier Lasse Johansen.

Glad for initiativet

Jan Vidar Lonkemoen er én av eierne på Bokken, og han setter stor pris på initiativet til å lage en festival på utestedet. Dette blir det største arrangementet noensinne.

- Dette setter vi stor pris på. Vi har aldri arrangert noe så stort før. Det bor 300 til 400 personer her, og vi komme trolig til minst å doble innbyggertallet. Det har vært parkeringskaos under Tedans før, og det blir det sikkert nå også, sier Lonkemoen.

Han ser det ikke som usannsynlig at det kommer 500 besøkende hver dag. Det vil gi 1.000 besøkende fordelt over de to dagene.

- Det drar opp snittbesøket her på Bokken ganske bra ja, ler Lonkemoen.

Arrangørene ser gjerne at festivalen ikke går med underskudd, men noen storhetstanker om kjempeoverskudd har de heller ikke. Festivalen arrangeres i første omgang for å skape liv i bygda.

- Vi bor her på Braskereidfoss, og har lyst til å lage litt liv her på Braskereidfoss. Derfor gjør vi dette, og det er en fin markering for bygda og bygdefolket, sier Lasse Johansen.

At festivalen vil gi lokale ringvirkninger er det liten tvil om. I invitasjonen som er sendt ut til hundrevis av gjester allerede nevnes blant annet hotellene i Våler, på Braskereidfoss, i Elverum og Støa Camping.

- Dette kommer til å bli en kjempehelg, og nå krysser vi bare fingrene for godt vær, sier Johansen.