Vi nordmenn tar stadig til oss nye kulturer og tradisjoner. De tyske oktoberfestene er en slik tradisjon som har kommet for å bli.

Vermundsjøen Samfunnshus arrangerte oktoberfest for første gang i fjor, og bestemte allerede da at dette måtte gjentas.

- Vi ble enige om at dette var veldig ålreit. Derfor ville vi gjenta det, og fredag kveld er det klart for årets utgave, sier Finn Erik Vermundsberget.

Opplegget på oktoberfesten blir stort sett likt som i fjor. Vermundsberget ser ingen grunn til å gjøre om på noe som fungerer.

- Café Finnskog kommer for å servere tyske småretter, medlemmer fra Solør Veterankorps kommer og spiller, det blir jodling med Eva Undeseth, fortellinger fra Rune Grenberg og Eva Vermundserget og Øivind Roos skal også ha en økt. I tillegg blir det dans med Ole Karlstad med flere, sier Finn Erik Vermundsberget.

Med det skulle det være duket for en innholdsrik aften på Vermundsjøen Samfunnshus. Og hit kommer det folk fra hele kommunen.

- Det er ikke bare de nærmeste som var innom i fjor. Det kom folk fra Flisa og Åsnes forøvrig. Det var rundt 50 som kom i fjor, og vi håper selvsagt at enda flere legger turen innom i år, sier Vermundsberget.

Oktoberfesten på Finnskogen starter klokka 19.00, og varer til det er slutt...

- Vi har ikke bestemt noe sluttidspunkt. Det får vi ta når det kommer, ler Vermundsberget.

I fjor var arrangementet ferdig rundt midnatt.