• STAS: – Det er veldig artig å vinne og stas å bli lagt merke til, sier eier av gullsmedforretningen. Foto: Jørgen Mathiesen

– Det er veldig artig å vinne og stas å bli lagt merke til. Jeg har ikke gjort noe annerledes i år enn det jeg har gjort tidligere, men jeg har alltid likt å ha det fint rundt meg. I år så sto også Kaffegata sine blomster i stil med mine, forteller Janne-Mari Negård.

Gullsmed Janne-Mari AS vant nemlig pris for beste uteområdet på Flisa i høst - på grunn av blomstrende dekorasjoner i fire store blomsterkasser. Det skjedde under Høstfesten i september, og premien på 10.000 kroner ble delt ut.

Bakgrunnen er at teknisk etat i Åsnes kommune tidligere i sommer gikk ut med at de ønsket å premiere den bedriften som har det peneste uteområdet.

Kunder fra hele landet

Hun forteller at butikken trekker kunder fra hele landet, og har de siste årene satset mye på netthandel. 

– Det er et veldig lite marked her på Flisa, så det å være aktiv på både sosiale medier og på nett har vært veldig viktig. Vi har kunder utenfor kommunegrensene, og noen kjører enkommelig hit for å kjøpe noe, sier Negård.

Gullsmed Janne-Mari AS startet opp i 1983, og har i dag tre ansatte. De flyttet inn i nye lokaler i Kaffegata for noen år siden. 

Det meste av det som blir solgt, er laget for hånd av de som jobber der.

– Vi lager det meste selv, og det er også dette som selger mest. Det er tatt lang tid å bygge opp det gode ryktet som butikken har. Jeg bruker å si «Å leve av kunsten sin er en kunst i seg selv», sier hun.