AlleMed-stafetten i Hedmark Idrettskrets har oppfordret idrettslagene i fylket til å melde inn sine inkluderingstiltak. Premiepotten var på 10.000 kroner, og Flisa Allianseidrettslag dro i land førstepremien på 7.500 kroner. Andrepremien gikk til Gjøvik og var på 2.500 kroner.

- Det var veldig artig at vi vant denne konkurransen, og ble tildelt 7.500 kroner fra Hedmark og Oppland Idrettskretser og Norsk Tipping. Hele beløpet går inn i fondet, sier Ronny Grenberg i Flisa Allianseidrettslag.

Fondet arrangerte loppemarked på Bjørkheim i september, og har solgte de ting for 22.000 kroner. Det betyr at fondet nå er på snaut 30.000 kroner. Det kommer godt med i en tid hvor mange familier sliter med dårlig råd.

- Ingen skal stå utenfor

- Bakgrunnen for fondet var å kunne bistå hvis noen barn sto i fare for å bli stående utenfor på grunn av økonomiske spørsmål. Ingen skal stå igjen alene på grunn av økonomi om vi for eksempel drar på en turnering, sier Grenberg.

Foreløpig har ingen søkt fondet om penger, men Grenberg mener det handler om å gjøre ordningen kjent.

- Vi er helt i oppstartfasen, og må finne rammene på hvordan vi skal utbetale fra fondet. Vi vet at behovet er der, og at barn ikke har kunnet være med på fellesaktiviteter på grunn av dårlig råd. Det samme gjelder deltakelse i idrettslaget på grunn av aktivitetsgebyr. Alle skal med, og det skal fondet sørge for, sier Grenberg.