• AKEDAG: Sist i januar arrangeres «kælbulle og akedagen». «Kælbulle» er egentlig fleskepannekake stekt ute.
  • LEDER: Terje Berntsen har vært leder det siste året. Her ved kuleramma som var viktig i skoleundervisningen.

Terje Berntsen har sittet som leder det siste året, og han overtok etter Arve Opås som ledet Væstsia vel i mange år. 

- Vi feiret 20-års jubileum som Væstsia vel i fjor, før het foreningen «Åsa/Nyjord vel». Vi kjøpte «Åsa kurs og feriested» av Blindeforbundet i 1999 og her har vi vært siden. Her er det overnattingsmuligheter også med 12 dobbeltrom. Vi leier også ut lokalene til forskjellige tilstelninger, og da er ofte rommene også leid ut. Det er bra pågang for å få leie lokalene og det er en god inntektskilde for oss, sier Berntsen. 

Antall medlemmer var i fjor 182 husstander, og de fleste bor i nærområdet. 

- Flere bor rundt i landet, men har da aner herfra. Egen kalender med bilder fra vestsida har vi hatt i 4 år nå og de har blitt veldig populære. Folk er flinke til å møte på arrangementene våre og under fjorårets Åsa-Mart’n hadde vi ny rekord med besøkende og antall boder/utstillere. Edward & The Hayriders spilte og de bodde også her samtidig, det var kjempestemning da de spilte! sier Odd Siggerud, en av flere ildsjeler. 

Grete og Odd Siggerud er to av flere som bruker mye av sin tid på Væstsia Vel. 

- Ja de er primus motor for mye av det som skjer her. Mange er flinke til å stille opp når vi trenger hjelp også. Vi har 6 grupper som har ansvaret for sine forskjellige områder og alle er med på dugnadsgruppa i tillegg. Alle gruppene er veldig selvdrevne, så å være leder her er en drøm – alt går av seg selv, smiler Berntsen. 

Mange er involverte i dugnadene som må til for å arrangere blant annet auksjon og Åsa-Mart’n.

- Det vil til mye folk ja, spesielt på auksjon og ikke minst under den årlige Åsa-Mart’n. Det er mange av de samme som bidrar hver gang, men vi klarer også å få med oss noen nye folk innimellom. Vi ringer rundt og spør om de har tid til å bidra «litt», og de aller fleste svarer ja. Det er nok rundt 30-40 personer som er i sving på de største arrangementene våre, så det krever jo litt ja, sier Grete og Odd Siggerud. 

Det er ikke gratis å eie et bygg på den størrelsen som «Åsa kurs og feriested» er, så alle inntekter er kjærkomne. 

- Det som gir oss mest inntekter, er nok auksjonen og Åsa Mart’n, i tillegg til utleie. Loddsalg på dukkestua gir også gode inntekter og det er populært! Faste utgifter ligger på rundt 150.000 kroner i året, så det sier seg selv at vi må jobbe hardt for å få inn nok for å dekke kostnadene. De siste årene har vi heldigvis hatt god økonomi i foreningen, og da er det nok litt enklere å få med seg folk på dugnad også. Vi pusser opp litt og litt hvert år, og nå er det oppussing av bad som står på programmet, sier Grete og Odd Siggerud. 

Væstsia Vel har planlagt disse aktivitetene resten av året: 

- 14. mars, Årsmøte

- 18. mars, Loppemarked

- 1. mai, Middag, kakelotteri og loppemarked

- 19. august, Auksjon

- 16. september, Åsa-Mart’n og

- 1. desember, Julebord