Leder i fiskeutvalget i Åsnes JFF, Terje Husebæk, anbefaler ingen å gå ut på isen nå i påsken:

- Nei, ut i fra værforhold og slik temperaturen er nå, anbefaler jeg ikke folk å bruke isen i vårt område. Isen utpå er det nok ingen fare med, men isen holder på å slippe inne ved land. Men hvis det skulle bli varmt og mye vind, så kan du plutselig sitte på et isflak midt ute på en sjø på skogen, sier Husebæk.

Det kan sikkert være enkelte plasser det fortsatt er mulig å pilke:

- Jeg personlig vil ikke gå utpå noen sjø nå, det er rett og slett for skummelt. Hvis det i tillegg skulle komme snø eller sludd, vil du heller ikke kunne se hvordan forholdene ute på isen er. Da ser du ikke mørkere felter eller det kan også være en råk du ikke ser, forteller Husebæk.

kultivering av fiskevann

Åsnes JFF startet for et par år siden med kultivering av fiskevann på Åsnes Finnskog:

- Vi har holdt på i flere år, for å få bedre fiskevann på Finnskogen, og vi vil fortsette den jobben. Det blir snart kupe-fisking i noen prioriterte vann, og det er Gransjøen, Storabbortjernet og Utgravertjernet. Vi har også noen flere vann som vi jobber med, forteller Husebæk.

Kultivering kan være så mangt:

-  Kultivering er blant annet å ta ut småfisk, rett og slett gjøre matforholdene bedre for fisken. Vi skal også sette ut ørret i de tre nevnte vann, og vi har allerede gode erfaringer med det fra Utgravertjernet. Det har vært en stor suksess, da vi ser hvordan trafikken har vært der de siste årene. Det er moro å se fiskere i alle aldre her, de lager seg bål, koser seg og fisker og håper på å få ørret. Vi har sett unger som har fått sin første ørret her, og det er moro for alle, smiler Husebæk.

målsetning er mer turisme

Målet er å komme i gang med kultiveringen rett etter påske:

- Jeg håper vi er i gang uka etter påske, og tror at isen har blitt borte på vannene vi skal jobbe med da. Det er viktig å få ut kupene rett etter isen har gått, ettersom abboren «leiker» da isen går. Er du ei uke for sent ute, da hjelper det lite med kuper faktisk, forklarer Husebæk.

Og jobben fortsetter etter at de er ferdig med kupe-fiskinga:

- Vi skal fortsette jobben gjennom hele sommeren, da skal vi lage til gytebekker i sidevassdragene til Flisa-elva. Selv om vi skal jobbe med Gransjøen, Storabbortjernet og Utgravertjernet, så vil det være mulig å fiske der i sommer. Det er også kultivering at folk tar opp abbor under «vanlig» fiske, sier Husebæk.

Bedre fiskemuligheter, skal også gi større turisme:

- Vi ønsker å legge til rette for mer turisme til skogen, og kanskje på sikt at folk som besøker skogen, blir såpass interesserte at de ønsker å bygge seg hytte eller legge flere ferieturer til Finnskogen, sier Husebæk.

ÅSnes JFF har satt opp flere gapahuker også:

- Jeg vil rose de som bruker gapahukene våre, de er flinke til å rydde opp etter seg, smiler Terje Husebæk, som går en travel tid i møte.