Lørdagens banedag på Vålerbanen er for alle som vil kjøre bil på bane. Både de med lisens fra Norsk Bilsportforbund, og for de som har en helt vanlig bil. Vålerbanen har selvfølgelig noen regler som gjelder denne dagen også. Du må har med deg bil, hjelm, og helst også godt humør.

- Det er stor interesse rundt å kjøre på Vålerbanen, men det er ikke alltid det er mulighet for det. Banen er som regel opptatt, men denne lørdagen passet det fint med en banedag, sier Aleksander Schjerpen.

Stor interesse før

På tidligere banedager har interessen vært stor, og det har kommet folk med alt fra gamle Volvo 240-er til folk med splitter nye biler. Vålerbanen er unik i sitt slag, det er ikke mange baner med tilsvarende tilbud her i landet.

- Det er spennende å se om det kommer mange folk denne dagen. Det er et vidt spenn når det kommet til interessen. Vi har hatt alt fra gamle damer til rånerungdom på banedagene tidligere, sier Schjerpen.

Vålerbanen er en ideell arena for å få prøvd bilen sitt ytterste. Her kan du kommer for å kjøre litt fortere enn det er lov på veien. Du blir en bedre sjåfør av å kjøre på bane, og du blir mer kjent med bilen.

- Det er mye tryggere at folk kommer hit for å kjøre fort enn at de kjører fort blant andre bilister. I tillegg blir det ikke gitt ut noen bøter om du får fart på bilen, smiler Schjerpen.

Banedagen starter klokka 10.00 med påmelding en time tidligere, og varer så lenge det er folk - eller til klokka 19.00.