Det var faktisk Eidskog 2 som kom best i gang, men Vaaler kontret inn 2 kjappe scoringer og ledet 5-1 til pause. Det var helt fortjent, men det var ingen overkjøring fra hjemmelagets side. Vaaler var meget effektive i 1. omgang. Både 5-0 og 5-1 scoringene kom på straffespark. 

I 2. omgang var det Eidskog 2 som igjen startet klart best, og denne gang fikk de også uttelling. Etter 20 minutter i 2. omgang stod det 5-3 og det var igjen spenning i kampen. Vaaler så ut til å ha løpt fra seg i 1. omgang og Eidskog 2 hadde et klart grep om kampen. 

Men så i det 71. minutt fikk Vaaler frispark og Marius Berg klinket det inn via tverrligger og kampen var avgjort! Deretter la kaptein Erik Burud på til 7-3 med ei flott heading, før Eidskog 2 reduserte på overtid. 

endelig kom årets første seier

11 mål og mange gode prestasjoner fra begge lag, men Vaaler vant meget fortjent årets første seier. 

- Igjen så har vi flere mann ute som har startet tidligere, og vi har nok igjen en ny forsvarsfirer. 1. omgang er helt ellevill fra vår side og etter 2 scoringer av Sebastian Vålbekk og 2 av Sander Brunborg så er det deilig da Christopher Danielsen setter 5-0 på straffe. Rett før pause blåser dommer Edvardsen straffe til Eidskog etter en knalltakling av Arild Midtskogen, det så ikke ut som straffe under kampen, og etter å ha sett opptak så skal Midtskogen ha enda mere ros for en fantastisk takling. Eidskog setter straffen og det er 5-1 når vi går til pause, forteller Henning Myrer, keeper på Vaaler.

- slipper eidskog inn i kampen

- Vaaler detter flere hakk ned etter hvilen og slipper Eidskog mer inn i kampen. 5-2 kommer etter et innlegg der Eidskogspilleren får styre ballen fint ned i hjørnet, mens 5-3 kommer etter en gedigen keepertabbe av Myrer som gir retur på et svakt frispark. Etter dette kommer Vaaler mer inn i kampen igjen og produserer flere sjanser, men det blir ikke flere mål før unggutten Marius Berg prikker inn ett lekkert frispark fra ca 20 meter som går i tverrligger ned i bakken og opp i nett-taket! Spillet bølger veldig frem og tilbake gjennom hele kampen og Vaaler produserer sjanser på kontringer når de setter tempo mens Eidskog får etterhvert en del rom til å spille seg gjennom og produserer halvsjanser på det. En veldig god bakre firer sammen med keeper renser unna det meste. 6-4 kommer på noe som ser ut som offside, men det blir ikke dømt så det får man ikke gjort noe med i ettertid. Ballen kommer ut på kant og innlegget treffer en Eidskogspiller på løp som får satt ballen i mål. Vi gjør 7-4 på et frispark som blir slått på Erik Burud som stusser ballen i mål, sier Myrer. 

- Vi er fornøyde med 3 poeng i det som blir en rotete kamp. Vi står godt opp i duellene, og er gode defensivt selv om vi slipper inn 4 mål. Dette er ofte slik det blir i en 6. divisjonskamp. Vi har igjen en kamp før ferien som er bort mot Brandval på torsdag, så klarer vi å holde nivået fra i dag har vi gode muligheter for 3 nye poeng, sier en fornøyd Myrer. 

KAMPFAKTA: 

6. divisjon avd. 06

Vaaler - Eidskog 2 7 - 4 (5 - 1)

MÅL: 1-0 Vålbekk (4), 2-0 Nilsen Brunborg (10), 3-0 Vålbekk (29), 4-0 Nilsen Brunborg (36), 5-0 Danielsen (straffe 39), 5-1 Harbosen Haga (straffe 45), 5-2 Nybakk Engebråten (54), 5-3 Sagen (65), 6-3 Berg ((71), 7-3 Burud (81), 7-4 Harbosen Haga (90). 

Vaaler stilte med følgende tropp: 

Henning Myrer, Magnus Vingeng Berget, Thor Håkon Nerstad, Kai Roger Berget, Christoffer Danielsen, Ivar Eriksmoen, Jan Arne Evensen, Sindre Myrer, Joakim Gunnarsrud Lonkemoen, Marius Berg, Erik Burud (kaptein), Sebastian Vålbekk, Arild Midtskogen, Nikolai Berger Bjørnebye, Magnus Aasen, Marius Haug og Sander Nilsen Brunborg.

Neste kamp: 

Brandval - Vaaler på Brandval stadion torsdag 14. juni klokka 19.00