Etter et litt surt hjemmetap mot Grinder i første serierunde i det som var en jevnspilt kamp, tok Vaaler turen til Gjemselund for å reise kjerringa mot Vinger. 

- Det skulle vise seg å bli vanskeligere enn noen skulle trodd på forhånd. Vaaler stilte også denne kampen med et godt blandet mannskap av unge gutter sammen med litt mer rutinerte karer, forteller Henning Myrer. 

Vinger stiller alltid med full tropp med rutinerte karer, og det var nok rutinen som var mye avgjørende i denne kampen.

- Kampen starter opp litt forsiktig fra begge lag der det er mye balltrilling på midten uten at noe skjer. Etter hvert får Vinger stå og trille mye ball og tilslutt finner de en åpning som ser mistenkelig ut som offside. Det er klart at når sluttresultatet blir som det blir så er kanskje ikke offsidemålet det avgjørende, men det bittert uansett. 2-0 kommer etter at Vaaler ikke får klarert ut etter klabb og babb i feltet etter slått corner. Klareringen som tilslutt kommer går rett i beinet på en Vingerspiller som setter den i mål, fortsetter Myrer. 

- Ikke godt nok!

- Deretter er det Vinger som får trille mye ball, og Vaaler kommer på overganger innimellom. Dessverre er Vaaler litt for unøyaktige tidvis til at de skaper nok til å ta igjen forspranget til Vinger, men de er frempå med flere sjanser som kunne blitt farlige. Til pause står det 4-0 og vi blir enige om at dette ikke er godt nok fra noen, sier Myrer. 

2. omgang blir litt lik i at Vinger får trille en del ball, mens Vaaler forsøker å kjøre overganger.

- Begge lag skaper sjanser, men Vinger vinner nok sjansestatistikken veldig greit denne mandagen. De blir unøyaktige og slurver litt de også, i tillegg til at Vaaler etter hvert legger om på formasjonen som gjør at de må spille litt annerledes. Vaaler reduserer på stillingen 5-0, ved at Vinger scorer et selvmål, forteller Myrer. 

Med to tap på sesongens to første kamper, må Vaaler nå ta tak. 

- Vi må nå virkelig opp i ringa før neste kamp som er hjemme mot Fjelltun/Sander 2! sier Myrer. 

KAMPFAKTA: 

6. divisjon avd. 06

Vinger FK - Vaaler 7 - 1 (4 - 0)

Vaaler stilte med følgende tropp: 

Henning Myrer, Espen Sparby, Lars Rivenes, Jan Arne Haugen Evensen, Christoffer Danielsen, Geir Tore Jakobsen, Sindre Myrer, Joakim Gunnarsrud Lonkemoen, Marius Berg, Erik Burud (kaptein),  Arild Midtskogen, Magnus Aasen, Marius Haug, Oliver Rivenes Bråten, Sander Nilsen Brunborg og Jonas Karlstad.

Neste kamp: Vaaler - Fjelltun/Sander 2 på Våler stadion 28. mai klokka 19.00